Super τζάμια με αόρατη μεμβράνη

Διαβάστηκε από 10857 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/2/2019

Τζάμια τριπλά ή triplex; Τζάμια με μεμβράνη ανάμεσα στα γυαλιά αντί για κενό και τζάμια που δεν σπάνε με τίποτα! Τι να πρωτοδιαλέξεις; Δες τώρα τις διαφορές τους!

 
  • Ήξερες ότι τα τζάμια triplex δεν είναι το ίδιο με τα τριπλά
Τρία φύλλα τζαμιού, δυο διάκενα. Τα τριπλά τζάμια έχουν καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης σε σχέση με τα διπλά. Εδώ όμως είναι μεγαλύτερο το συνολικό πάχος του τζαμιού καθώς και το βάρος του και αυτό δημιουργεί δυσκολίες. Στην πραγματικότητα τα τριπλά τζάμια μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές κατηγορίες κουφωμάτων και με ειδικούς μηχανισμούς ανθεκτικούς σε μεγάλα βάρη.  H λέξη «τρίπλεξ» πολύ συχνά συγχέεται με τα τριπλά τζάμια. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη. 
 
  • Τζάμια που αντί να έχουν κενό ανάμεσα στο κάθε γυαλί έχουν ειδική μεμβράνη για μόνωση
Η μεμβράνη αυτή μπορεί να είναι διάφανη, ημιδιάφανη, ή και έγχρωμη. Η συνένωση αυτή αυξάνει την αντοχή του υαλοπίνακα στα χτυπήματα, αλλά ακόμα και αν το χτύπημα είναι τόσο ισχυρό ώστε να προκαλέσει θραύση, το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την μεμβράνη. Τα τζάμια αυτά εάν τα κοιτάμε κάθετα προς την επιφάνεια τους μας φαίνονται σαν μονά. Έτσι τα πάχη που συνήθως χρησιμοποιούνται έχουν έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς : 3+3mm, 4+3mm, ..., 3+3+3mm, 5+5mm,άλλα ουσιαστικά είναι καθαρά θέμα επιλογής.
 
  • Υπάρχουν τζάμια για το σπίτι που δεν σπάνε με τίποτα
Securit: Τα τζάμια της κατηγορίας αυτής είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να έχουν ακόμα πιο αυξημένες αντοχές. Αυτό επιτυγχάνεται κατά τη διαδικασία παραγωγής τους όπου ουσιαστικά «ψήνονται» και σκληραίνουν με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η θραύση τους. Επιπλέον στην περίπτωση που σπάσουν θρυμματίζονται σε πολύ μικρά κομμάτια κάνοντας έτσι την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού μικρή.
 
  • Πόσο κάνει;
Έστω ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα γύρω στα 100 τ.μ, που στα κουφώματα κατά μέσο όρο έχει 10 με 12 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) επιφάνειας τζαμιών. To κόστος των ενεργειακών υαλοπινάκων σήμερα κυμαίνεται από 60 έως 80 ευρώ το τ.μ. Ας υποθέσουμε ότι το κόστος για να εγκατασταθούν ενεργειακά τζάμια σε ένα τέτοιο σπίτι θα είναι περίπου 1.500 ευρώ μαζί με τις εργασίες αντικατάστασης. Από την άλλη όμως, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε ένα σπίτι 100 τετραγωνικών στην Ελλάδα αν τοποθετηθούν ενεργειακά τζάμια, θα υπάρξει μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και κατά 7.400 kWh (κιλοβατώρες) τον χρόνο για τη θέρμανση και την ψύξη. Με τις τρέχουσες τιμές της κιλοβατώρας στη ΔΕΗ (0.19/Kwh), το κόστος αυτής της ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που εξοικονομείται, ανέρχεται περίπου στα 1400 ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει γίνει πλήρη απόσβεση πιθανόν σε 1 με 2 χρόνια.

Εσύ τι τζάμια έχεις;
Τι θα επιλέξεις;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ

  • Νέο θερμομονωτικό σύστημα Hybrid από τη EUROPA

    Το νέο ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα EUROPA Hybrid A40 SI/HS αποτελεί την κορυφαία πρόταση της EUROPAόσον αφορά στα αρχιτεκτονικά συστήματα υψηλής θερμομόνωσης. Οι ίσιες γραμμές των προφίλ εναρμονίζονται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις. τηλ: 22624 40000 - 22620 32202 Περισσότερα

Super τζάμια με αόρατη μεμβράνη

Τζάμια, τέσσερις φορές πιο θερμομονωτικά!

Ενεργειακά τζάμια: Πληρώνεις μία, εξοικονομείς για πάντα

Eίναι όντως ενεργειακά τζάμια ή σε δουλεύουν;

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ`ΟΙΚΟΝ: Βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνουν οι 28.211 ωφελούμενοι

Tζάμια ασπίδα απ` τον ήλιο!!

Τζάμια με μεμβράνες που εμποδίζουν μέχρι και 99,6% την υπεριώδη ακτινοβολία

Αλήθειες & Μύθοι για τα ενεργειακά τζάμια

Ενεργειακά Τζάμια με αόρατη μεμβράνη!

Τα πιο συχνά ψέματα για τα ενεργειακά τζάμια

Τζάμια με αόρατη μεμβράνη

Τζάμια 5 φορές πιο δυνατά

Αυτά που δεν γνωρίζεις για τα τζάμια!

Τζάμια παντός καιρού!

Τζάμια: Αλλο το απλό και άλλο το ενεργειακό!

Τα ψέματα που ακούμε πιο συχνά για τα τζάμια!

Βάλε ενεργειακά τζάμια με χρηματοδότηση!

Αυτά που δεν ξέρεις για τα τζάμια!

Ενεργειακά τζάμια: Επενδύοντας στη μόνωση, την αντοχή & την προστασία!

Ενεργειακά τζάμια: όσα πρέπει να ξέρεις, για να μη σε πιάνουν κορόιδο!

περισσότερα »