Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. ​​​​​​​«Μικρά» πράγματα που κάνουν τη διαφορά στον ηλιακό σου για super απόδοση όλο το χρόνο.

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα. ​​​​​​​«Μικρά» πράγματα που κάνουν τη διαφορά στον ηλιακό σου για super απόδοση όλο το χρόνο.

Συντήρηση, το «μυστικό» για super απόδοση του ηλιακού

1.376 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το καλοκαίρι δημιουργείται υπερθέρμανση και ο ηλιακός χάνει υγρά. Χρειάζεται συμπλήρωση ή αντικατάσταση. Η παλιά αντίσταση θέλει αλλαγή, ο θερμοστάτης αντίστασης έλεγχο, όπως και η ασφάλεια αντίστασης (στον πίνακα). Τα «μυστικά» για max απόδοση όλο το χρόνο.

CALPAK Α.Ε.
ECONOMY GREEN ENERGY

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή λειτουργία και απόδοση του ηλιακού μας όλο το χρόνο είναι τα υγρά του στο κλειστό κύκλωμα. Για μετά το χειμώνα και μετά από την καλοκαιρινή περίοδο είναι απαραίτητος ένας έλεγχος στον ηλιακό μας θερμοσίφωνα, ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται έπειτα από ένα χρονικό διάστημα χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών που πιθανό είναι να έχει οδηγήσει σε απώλεια υγρών.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη λειτουργία του. Για αυτό άλλωστε έχουμε πει ότι είναι πολύ σημαντική η συντήρησή του ηλιακού θερμοσίφωνα ώστε να λειτουργεί σωστά, αποδοτικά, αλλά και να ζήσει πολλά χρόνια.

«Μικρά» πράγματα που κάνουν τη διαφορά στον ηλιακό σου!
  • Καλοκαιρινή υπερθέρμανση; Απώλεια υγρών (συμπλήρωμα ή αντικατάσταση)
  • Παλιά ή φθαρμένη αντίσταση; Θέλει αλλαγή
  • Έλεγχος θερμοστάτη αντίστασης (καθορίζει τη θερμοκρασία του νερού)
  • Χάλασε η ασφάλεια της αντίστασης στον πίνακα; Έλεγχος από ηλεκτρολόγο
Το καλοκαίρι, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι πολύ πιθανό να έχει υπάρξει υπερθέρμανση στους συλλέκτες, με αποτέλεσμα ο ηλιακός μας να έχει χάσει υγρά. Για αυτό είναι απαραίτητος ο έλεγχος, ώστε να συμπληρώσουμε υγρά ή και να τα αντικαταστήσουμε σε περίπτωση που είναι τα ίδια για 3-4 χρόνια (πότε κάναμε τελευταία φορά service;). Καλό είναι όταν αφαιρέσουμε τα υγρά να ξεπλύνουμε τους συλλέκτες, να τους καθαρίσουμε και έπειτα να προσθέσουμε τα νέα υγρά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε και το ζεστό νερό που πρέπει, αλλά αυξάνουμε και τη «ζωή» του ηλιακού μας.

Ένα δεύτερο θέμα που μπορεί να μας απασχολήσει είναι η σύνδεση του ηλιακού μας με το ηλεκτρικό ρεύμα. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πολύ παλιά η αντίσταση και να έχει χαλάσει ή ακόμα και να έχει «καεί», να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης της αντίστασης (καθορίζει τη θερμοκρασία του ζεστού νερού), άρα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αντικατάστασής τους. Παράλληλα, υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει η ασφάλεια της αντίστασης στον πίνακα. Επομένως, θα χρειαστεί να καλέσουμε τον ηλεκτρολόγο για να τη δει και αν χρειαστεί να προχωρήσει σε αντικατάστασή της.

Συμπέρασμα

Όσο πιο πολύ προσέχουμε τον ηλιακό μας, με την κατάλληλη-ολοκληρωμένη συντήρηση, τόσο πιο πολύ εξασφαλίζουμε ότι δεν θα έχουμε προβλήματα ή βλάβες, τόσο πιο πολύ θα ζήσει ο ηλιακός μας θερμοσίφωνας και βέβαια τόσο πιο πολύ θα αποδίδει χειμώνα-καλοκαίρι.

ΜΑΛΤΕΖΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΑΕ
ΛΑΤΟ ΑΒΕΕ
ΡΟΥΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. - ROUTIS KLIMATISMOS