Οι σόμπες pellet είναι πολύ εύχρηστες.

Οι σόμπες pellet είναι πολύ εύχρηστες.

Τα pellets αποτελούν ένα οικολογικό και οικονομικό καύσιμο.

Τα pellets αποτελούν ένα οικολογικό και οικονομικό καύσιμο.

  • Οι σόμπες pellet είναι πολύ εύχρηστες.
  • Τα pellets αποτελούν ένα οικολογικό και οικονομικό καύσιμο.

Πώς θα ζεσταθείς οικονομικά και οικολογικά

16.853 επισκέψεις στο άρθρο (01/03/2024)

- Τα ενεργειακά τζάκια 50% πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά
- Με σόμπες πέλλετ ρυθμίζεις τη θερμοκρασία και τις συνδέεις με wiFi
- Το κλιματιστικό Inverter είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση
- Πρόσεξε τις οδηγίες για το χώρο για να μη σαμποτάρεις τη θέρμανση

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

    Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
  • Τα ενεργειακά τζάκια κατά 50% πιο αποδοτικά από τα παραδοσιακά τζάκια! 
Το ενεργειακό τζάκι επιτυγχάνει καλύτερη εκμετάλλευση της θερμότητας που εκλύεται από την καύση, την οποία αποδίδει στο χώρο εγκατάστασής τους ως θερμό αέρα. Πιο συγκεκριμένα, τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια είναι αυτά που αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση για θέρμανση χώρων, αφού έχουν μεγάλη απόδοση, η οποία φτάνει (και κάποιες φορές ίσως ξεπερνάει) το 60%. Τα ενεργειακά τζάκια «παγιδεύουν» τη θερμότητα στο εσωτερικό τους και ζεσταίνουν τον αέρα ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρεται στο χώρο με ελεύθερη φυσική ροή ή με βεβιασμένη μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα, αυξάνοντας την ταχύτητα διάχυσης της θερμότητας στο εσωτερικό του σπιτιού. Τα ενεργειακά τζάκια εξοικονομούν σημαντικό ποσοστό καύσιμης ύλης, που ανεβάζει την απόδοση του συστήματος σε σχέση με ένα παραδοσιακό τζάκι τουλάχιστον κατά 50%! 
 Για να μετατραπεί ένα παραδοσιακό τζάκι σε ενεργειακό, απαιτείται η τοποθέτηση των λεγόμενων «κασσετών», το έτοιμο περίβλημα που, σε συνδυασμό με τις άλλες παρεμβάσεις, καθιστά το παλιό τζάκι σύγχρονο και αποδοτικό. Στην περίπτωση του πέλλετ, τροφοδοσία, ανάφλεξη και ώρες λειτουργίας του τζακιού ρυθμίζονται ηλεκτρονικά, ενώ η αυτονομία εξαρτάται από το μέγεθος της αποθήκης του καυσίμου.  Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, «αγκάθι» είναι το αυξημένο κόστος απόκτησης και εγκατάστασης, που πρέπει να γίνεται πάντα από εξειδικευμένο τεχνίτη. 
 
  • Με σόμπες πέλλετ ρυθμίζεις τη θερμοκρασία και τις συνδέεις με wiFi 
Οι σόμπες πέλλετ είναι σίγουρα πιο ακριβές, όμως η εξοικονόμηση που προκύπτει από την πολύ υψηλή τους απόδοση (σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά το 90%) τις περισσότερες φορές ισοσκελίζει το κόστος κτήσης. Όλες οι σόμπες αυτού του τύπου διαθέτουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα και θερμοστάτη με τον οποίο διευκολύνεται η ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου, ενώ προσφέρουν και άλλες «έξυπνες» λύσεις, όπως είναι ο τηλεχειρισμός τους και μέσω διαδικτύου ή κινητού. Επιπλέον, διαθέτουν και διακοσμήσεις σύγχρονου design, ενισχύοντας την αισθητική του χώρου. Τέλος, διαθέτουν δεξαμενές αποθήκευσης του καυσίμου ώστε να γίνεται ομαλά η τροφοδοσία τους, ελέγχοντας παράλληλα και την ποσότητα που χρησιμοποιούμε.
 
  • Το κλιματιστικό Inverter είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις για θέρμανση! 
Οι τρέχουσες οικονομικές, αλλά και περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν καθιερώσει ως μια δόκιμη λύση για τη θέρμανση τα κλιματιστικά, τα οποία πριν μερικά χρόνια χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την ψύξη το καλοκαίρι. Πλέον, όμως, μπορούν να προσφέρουν μία πιο οικονομική επιλογή και για τη θέρμανση, έχοντας το πλεονέκτημα πως στα περισσότερα σπίτια υπάρχει ήδη κάποιο κλιματιστικό inverter εγκατεστημένο, γεγονός που περιορίζει το συνολικό κόστος. Επιπλέον, τα κλιματιστικά υψηλής ενεργειακής κλάσης (Α+ και άνω) παρέχουν και πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε μια κατοικία. Το κόστος ενός συμβατικού inverter απόδοσης θέρμανσης 9500 BTU/h ξεκινά από τα 300 ευρώ. Πρέπει όμως να δοθεί προσοχή στους δείκτες SEER (εποχικός βαθμός απόδοσης στην ψύξη) και SCOP (εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση) για την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση της συσκευής ανάλογα με την επιθυμητή λειτουργία. Όπως και οι υπόλοιπες ηλεκτρικές συσκευές, συντελούν στη διατήρηση του κόστους θέρμανσης σε χαμηλά επίπεδα, αν συνδυαστούν με το νυχτερινό τιμολόγιο, στα μειονεκτήματά τους όμως περιλαμβάνεται η χαμηλή απόδοση στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η γρήγορη απώλεια της θερμότητας μετά την παύση της λειτουργίας τους. Δείτε τις προδιαγραφές λειτουργίες που δίνονται για minimum θερμοκρασίες και ζητήστε τη συμβουλή ενός τεχνικού για την ορθότερη επιλογή.
  • Πρόσεξε τις οδηγίες για το χώρο για να μη σαμποτάρεις τη θέρμανση
- Τηρείτε τις συγκεκριμένες ελάχιστες αποστάσεις ή διάκενο (>1 μέτρο) από όλα τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν γύρω από τις συσκευές καύσης (σόμπες, τζάκια) 
- Μην τοποθετείτε τη σόμπα πάνω σε χαλί ή κοντά σε έπιπλα ή κουρτίνες
- Μην ανάβετε σύστημα εξαερισμού ταυτόχρονα με τη χρήση της συσκευής καύσης στον ίδιο χώρο. 
- Μην σβήνετε τη φωτιά με νερό, ειδικά στις μαντεμένιες συσκευές όπου το σβήσιμο με νερό μπορεί να ραγίσει ή να σπάσει το μαντέμι.
- Εγκαταστήστε ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα στο χώρο όπου βρίσκεται η συσκευή καύσης
- Επιλέγετε τον χώρο εγκατάστασης ανάλογα με την ασφαλή χρήση της συσκευής, τη θέση της καμινάδας και την παροχή αέρα καύσης
- Προσέξτε στην τοποθέτηση των σωλήνων εξαγωγής καυσαερίων (μπουριά), ώστε να μη έρχονται σε επαφή με ξύλινες ή άλλες εύφλεκτες επιφάνειες.
- Απομακρύνετε τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν σε ακτίνα 40cm από την καμινάδα. Απαγορεύεται να διέρχονται καλώδια στους τοίχους ή στην οροφή σε απόσταση <60cm από όπου έχει εγκατασταθεί η συσκευή. 
- Προσέχετε ώστε κάθε καμινάδα να είναι συνδεδεμένη με μία μόνο συσκευή καύσης

Εσύ έχεις αποφασίσει πώς θα ζεστάνεις το σπίτι σου;