Εξαέρωση καλοριφέρ. Πώς γίνεται σωστά η διαδικασία. Τι να προσέξεις.

Εξαέρωση καλοριφέρ. Πώς γίνεται σωστά η διαδικασία. Τι να προσέξεις.

Πώς θα κάνεις σωστή εξαέρωση στο καλοριφέρ

  • Εξαέρωση καλοριφέρ. Πώς γίνεται σωστά η διαδικασία. Τι να προσέξεις.
  • Πώς θα κάνεις σωστή εξαέρωση στο καλοριφέρ

Πώς θα κάνεις σωστή εξαέρωση στο καλοριφέρ

Σχολιάστε
5.305 επισκέψεις στο άρθρο

- Ανοίγεις θέρμανση, ελέγχεις ποια σώματα κάνουν θόρυβο ή είναι κρύα
- Κλείνεις θέρμανση, περιμένεις να κρυώσουν όλα τα σώματα (SOS)
- Ανοίγεις βαλβίδα (όχι στο τέρμα), περιμένεις να φύγει ο αέρας, κλείνεις όταν δεν ακούς κανένα ήχο και έχεις σταθερή ροή νερού
- Δεν βλέπεις αποτέλεσμα σημαίνει ότι το καλοριφέρ θέλει συντήρηση (εσωτερικό καθαρισμό)

ELITH

Η εξαέρωση στα σώματα θέρμανσης (καλοριφέρ) είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε κάθε χρόνο, ώστε να έχουμε την επιθυμητή, ομοιόμορφη θέρμανση στο σπίτι. Δεν είναι κάτι δύσκολο (μπορούμε να το κάνουμε και εμείς) αλλά πρέπει να γίνεται σωστά. Μερικές φορές όμως δεν φτάνει, καθώς τα σώματα θέλουν κάποια στιγμή τα σώματα θέλουν και συντήρηση (εσωτερικό καθαρισμό).
 

Ανοίγεις θέρμανση, ελέγχεις ποια σώματα κάνουν θόρυβο ή είναι κρύα

Αρχικά ανοίγουμε τη θέρμανση και ελέγχουμε ποια σώματα κάνουν θόρυβο (συνήθως μικρός σαν σφύριγμα). Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει εγκλωβισμένος αέρας (δεν το θέλουμε γιατί πέφτει η απόδοση επειδή το νερό δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει, χάνουμε ενέργεια χωρίς λόγο). Ελέγχουμε επίσης αν κάποια σημεία του καλοριφέρ είναι κρύα (καλό είναι να φοράμε γάντια για να μη ζεματιστούμε κιόλας).
 

Κλείνεις θέρμανση, περιμένεις να κρυώσουν όλα τα σώματα (SOS)

Το αμέσως επόμενο στάδιο είναι να κλείσουμε τη θέρμανση και να περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν όλα τα σώματα. Προσοχή! Δεν κάνουμε καμία ενέργεια πριν αυτό συμβεί, καθώς αν επιχειρήσουμε εξαέρωση με τα σώματα ζεστά. Το νερό θα είναι καυτό και δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τον κίνδυνο από την επαφή με καυτό νερό.
 

Ανοίγεις βαλβίδα (όχι στο τέρμα), περιμένεις να φύγει ο αέρας, κλείνεις όταν δεν ακούς κανένα ήχο και έχεις σταθερή ροή νερού

Όταν τα σώματα κρυώσουν, με το ειδικό κλειδί –αν το έχουμε χάσει κάνει τη δουλειά και μία μικρή πένσα- ανοίγουμε (αριστερόστροφα) τη βαλβίδα αφού έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα μικρό δοχείο για να μην τρέξουν νερά στο πάτωμα. Όχι όμως στο τέρμα (στο ένα τέταρτο της διαδρομής, το πολύ στο μισό είναι αρκετό). Αφήνουμε τον αέρα να φύγει. Όταν δεν ακούμε πια τίποτε και έχουμε σταθερή ροή νερού, κλείνουμε καλά τη βαλβίδα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία σε όλα τα σώματα και είμαστε έτοιμοι.

Συνέχεια του άρθρου >>>