Ηλιακοί συλλέκτες οδοστρώματος από την Solar Roadways

Διαβάστηκε από 1567 αναγνώστες -

Έπειτα από πολλές δοκιμές και δυσκολίες χρηματοδότησης, η Solar Roadways, των Scott και Julie Brushaw, παρουσίασε ένα πρωτότυπο πάρκινγκ από εξαγωνικούς... ηλιακούς συλλέκτες!

 

Τα πάνελ, πέρα από τη συλλογή ηλιακής ενέργειας, είναι εξοπλισμένα με πλακέτες κυκλωμάτων, προγραμματιζόμενες λυχνίες LED και ένα θερμαντικό στοιχείο που μπορεί να λιώνει τον πάγο και το χιόνι, καλυμμένα από γυαλί υψηλής αντοχής.Το πάρκινγκ ισοδυναμεί με μια φωτοβολταϊκή συστοιχία 3,6MW και η παραγόμενη ενέργεια είναι ανάλογη με το ποσό ηλιοφάνειας που θα δεχτεί.

Ο χώρος στάθμευσης, εκτός από τη συγκομιδή ενέργειας, ενσωματώνει διάφορες λειτουργίες υπέργεια και υπόγεια. για πιο αποδοτική χρήση. Τα καλώδια τροφοδοσίας και δεδομένων περνούν από διάδρομο παράλληλα στον χώρο στάθμευσης, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στις εταιρείες ενέργειας και δεδομένων. Έτσι εξαλείφεται η ανάγκη για εναέριες γραμμές μεταφοράς ενέργειας και αφαιρεί τα νεκρά σημεία κινητών τηλεφώνων. Ο διάδρομος καλωδίων είναι σε θέση να στεγάσει όλα τα είδη καλωδίων, όπως τηλεόρασης, οπτικές ίνες για υψηλής ταχύτητας internet, και τηλεφώνου. Μια άλλη λειτουργία αυτού του απίστευτα έξυπνου πάρκινγκ είναι η αποθήκευση, επεξεργασία και να αναδιανομή των ομβρίων υδάτων.

Αν και το έξυπνο πάρκινγκ των Brusaw είναι λειτουργικό, εξακολουθεί να χρειάζεται βελτίωση, ώσπου να μπει στο στάδιο της εμπορικής παραγωγής. Για το σκοπό αυτό, το ζευγάρι έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στο Indigogo, η οποία ξεκίνησε την Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου 2014. Επί του παρόντος, περίπου το 69%, του στρώματος κάτω από το γυαλί της κάθε εξαγωνικής μονάδας, αποτελείται από ηλιακά κύτταρα, αλλά το σχέδιο είναι να επιτευχθεί μια 100% κάλυψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ