Σχέδια για χρηματοδότηση ΑΠΕ $1 δισ. ετησίως, από την GE

Διαβάστηκε από 1167 αναγνώστες -

Η μονάδα Χρηματοδότησης Ενεργειακών Υπηρεσιών (EFS) της General Electric Co, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια ετησίως, σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

Η GE έχει ήδη επενδύσει $10 δισεκατομμύρια, σε 17 γιγαβάτ, κυρίως αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων, από το σχηματισμό της μονάδας το 2006, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της EFS, David Nason. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα βοηθήσουν στο να αποτρέψουν 26 εκατομμύρια τόνους εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ετησίως, που ισοδυναμεί με 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ενέργειας της EFS, καθώς και η επένδυση σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί, επίσης, έναν τρόπο να δοθεί ώθηση στις πωλήσεις εξοπλισμού, είπε ο Nason.

«Βλέπουμε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρέχουν πολύ σημαντικές αποδόσεις για να πάμε μπροστά», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη ο Nason. «Έχουμε έναν ισχυρό αγωγό στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο χρόνια».

Η GE εξετάζει, επίσης, την αγορά έργων ηλιακής και αιολικής ηλεκτροπαραγωγής, σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Ιρλανδίας και της Χιλής, και προτιμά να επενδύσει σε έργα που χρησιμοποιούν τα μηχανήματά της, όπως ανεμογεννήτριες και μετατροπείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ