UK: Εγκατάσταση της πρώτης μπαταρίας, σε επίπεδο δικτύου

Διαβάστηκε από 1173 αναγνώστες -

Το φιλόδοξο σχέδιο έξυπνου δικτύου της Βρετανίας, αναπτύσσεται σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Λέιτον Μπάζαρντ, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη βόρεια του Λονδίνου.

 

Το UK Power Network (UKPN), η υπηρεσία δικτύου που κατέχει και λειτουργεί τα ηλεκτρικά καλώδια και τις γραμμές σε όλη την νοτιοανατολική Αγγλία, εγκαθιστά ένα τεράστιο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, που αναμένεται να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε τοπικούς χρήστες, σε ώρες αιχμής.

Περίπου 240 τόνοι μπαταριών λιθίου-ιόντων έχουν εγκατασταθεί, στο ειδικά σχεδιασμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται 2 μέτρα πάνω από το έδαφος, για να το προστατεύσει από πλημμύρες από το κοντινό ποτάμι.

Το δωμάτιο στο οποίο εγκαθίσταται το σύστημα, θα είναι κλιματιζόμενο, ώστε να κρατά  τις μπαταρίες σε μια σταθερή θερμοκρασία στους 23 βαθμούς Κελσίου, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Το έργο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Σεπτέμβριο, χρηματοδοτείται από τη UKPN και το Ταμείο Δικτύων Χαμηλών Εκπομπών ¶νθρακα, χορηγεία του Γραφείου Αερίου και Ηλεκτρικής Ενέργειας της κυβέρνησης.

Από τη στιγμή που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το έργο στο Λέιτον Μπάζαρντ θα έχει τη δυνατότητα να παράγει μέχρι και 10 μεγαβατώρες (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας στο τοπικό δίκτυο διανομής, αρκετή για 6.000 σπίτια.

Στόχος είναι να δοκιμαστεί η τεχνική και οικονομική σκοπιμότητα της χρήσης αποθηκευτικών λύσεων, για την ενίσχυση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, και να συμβάλει στην αντιμετώπιση των φορτίων αιχμής, ως εναλλακτική λύση στη συμβατική προσέγγιση εγκατάστασης υποσταθμών και εναέριων γραμμών μεταφοράς ενέργειας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ