Οι παγκόσμιες υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις φτάνουν τα 7GW

Στη νέα έκθεση του Ινστιτούτου Fraunhofer για την Αιολική Ενέργεια και την Τεχνολογία Ενεργειακών Συστημάτων (IWES), επιβεβαιώνει την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως.

 

Πέρα από το 50% του μεριδίου αγοράς υπεράκτιων αιολικών που κατέχει αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 2GW αιολικών είναι υπό κατασκευή στη Γερμανία και η Ιαπωνία εισέρχεται στην αγορά με πρωτότυπα αιολικών, πλεούμενων ανεμογεννητριών.

Η συνολική παγκόσμια εγκατεστημένη αιολική ισχύς, έχει φτάσει τα 6,9GW, με το 90% των ανεμογεννητριών να εγκαθίστανται σε Ευρωπαϊκά ύδατα. Το Ηνωμένο Βασίλειο «ανοίγει» τη διαφορά με 776MW νέας εγκατεστημένης αιολικής ισχύος, με τις μεγάλης κλίμακας υπεράκτιες εγκαταστάσεις London Array, Lincs και Teesside. Η Γερμανία, μετά την ολοκλήρωση των αιολικών Bard Offshore 1 και Riffgat, έφτασε τα 620MW εγκατεστημένης ισχύος, συν 2000MW υπό κατασκευή, και καλύπτει το έδαφος στην υπεράκτια αγορά.

Οι ερευνητικές ενέργειες στον υπεράκτιο τομέα στην Ιαπωνία, είχαν ως αποτέλεσμα την εγκατάσταση διάφορων πρωτοτύπων, συμπεριλαμβανομένης μια εγκατάστασης 2MW πλεούμενων, υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έφτασαν τις διαστάσεις των υπεράκτιων ανεμογεννητριών στα όρια, προετοιμάζοντας το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών παγκοσμίως. Πρωτότυπα με ρότορες διαμέτρου από 150 – 164 m, με αντίστοιχες αποδόσεις 6 – 8MW, έχουν πρόσφατα εγκατασταθεί.

Η έκθεση «Αιολική Ενέργεια Γερμανίας 2013» του IWES έχει δημοσιευθεί πρόσφατα, προσφέρει μια εκτενή επισκόπηση στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στη Γερμανία και συμπεριλαμβάνει ανανεωμένα στοιχεία, όσον αφορά τις υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ