Η General Electric χρηματοδοτεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό της Ινδίας

Η Genergal Electric Co. ανακοίνωσε επένδυση ύψους $24 εκατομμυρίων, στο μεγαλύτερο, ως τώρα, φωτοβολταϊκό έργο της Ινδίας, λόγω των «τεράστιων δυνατοτήτων» του έθνους, όπως λέει η ίδια.

 

Η επένδυση, από τη μονάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της GE, στην 151MW φωτοβολταϊκή μονάδα της Welspun Energy Ltd., αποτελεί πρωτιά για την αμερικανική εταιρεία, στην τοπική βιομηχανία ηλιακής ενέργειας. Η GE, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που υπόσχονται «πολύ σημαντικές αποδόσεις».

«Η Ινδία έχει αποκτήσει απίστευτες δυνατότητες για την ανάπτυξη ηλιακής ενέργειας», είπε σε μια δήλωση ο Raghuveer Kurada, ηγέτης των επιχειρήσεων της GE Energy Financial Services για την Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία. «Η επένδυσή μας στο ηλιακό έργο Welspun Renewables βοηθά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτές».

Η Ινδία, η οποία δεν είχε ουσιαστικά καθόλου ηλιακή ενέργεια μέχρι πριν από τρία χρόνια, σχεδιάζει να αντλήσει $11.7 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, ως το 2017, επεκτείνοντας το ηλιακό δυναμικό της έξι φορές, με τις καταβυθίζουσες τιμές των πάνελ να κάνουν την παραγωγή λιγότερο δαπανηρή. Αντίθετα, τα σημεία συμφόρησης τροφοδοσίας καύσιμων, αυξάνει το κόστος ενέργειας που παράγεται από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο.

Η GE έχει ήδη επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως σε αιολική και ηλιακή ενέργεια. Η ένταξή της στην ηλιακή βιομηχανία της Ινδίας «ενισχύει την αξιοπιστία ολόκληρου του τομέα» και αποδεικνύει ότι τα τοπικά έργα είναι πλέον αρκετά μεγάλα, και οι σχεδιαστές έχουν εδραιωθεί αρκετά, ώστε να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Welspun Energy, Vineet Mittal, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη Βομβάη.

Η κατασκευή της μονάδας είχε συνολικό κόστος ύψους 11,8 δισ. ρουπιών ($194 εκατ.), είπε ο Mittal. Οι επενδύσεις της GE θα απελευθερώσουν μετρητά στην Welspun, για την κατασκευή νέων έργων, καθώς επιδιώκει να διπλασιάσει το ηλιακό της δυναμικό στα 600MW, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ