UK: η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή αγορά της Ευρώπης για το 2014

Διαβάστηκε από 1198 αναγνώστες -

Το 2014 φαίνεται ότι να είναι έτος νίκης, στον τομέα ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Νέα έκθεση δείχνει σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις ηλιακών πάρκων, κλίμακας μεγαβάτ, τοποθετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο ως τη μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή αγορά της Ευρώπης, μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που περιέχονται στην ανάλυση από την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD Solarbuzz, περισσότερα από 325 ηλιακά φωτοβολταϊκά έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος Απριλίου 2014, με περισσότερες από 60, άνω των 10MW, ηλιακές εγκαταστάσεις.

«Ενώ η επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου αναμένεται να περιλαμβάνει ένα μείγμα φωτοβολταϊκών οροφής και εδάφους, τα ηλιακά φωτοβολταϊκά άνω των 10MW θα παρέχουν την κυρίαρχη συμβολή το 2014», δήλωσε ο Finlay Colville, αντιπρόεδρος του NPD Solarbuzz.

Φέτος, περισσότερα από 120 νέα ηλιακά έργα έχουν χορηγηθεί την έγκριση σχεδιασμού, με επιπλέον 444 να περιμένουν κτιριακή έγκριση. Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο ηλιακός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ωφεληθεί από τη βιασύνη των σχεδιαστών να επωφεληθούν του καθεστώτος στήριξης, από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της πολιτικής «Ανανεώσιμης Υποχρέωσης» (Renewable Obligation), πριν τη μείωση της χρηματοδότησης το 2015.

«Η δημιουργία ενός μεγάλου χαρτοφυλακίου ηλιακών φωτοβολταϊκών, έχει γίνει μια ελκυστική μακροπρόθεσμη οικονομική πρόταση εντός του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με τον Colville. «Ο αγώνας είναι τώρα η ανάπτυξη και απόκτηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, πριν το καθεστώς Ανανεώσιμης Υποχρεώσης διακοπεί το 2017, ή και πριν από τυχόν νομοθετικές αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν, μετά τις γενικές εκλογές του Μαΐου 2015».

Μια Ηλιακή Στρατηγική Φωτοβολταϊκών, που έχει δημοσιευτεί από το Τμήμα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής του Ηνωμένου Βασιλείου (DECC), περιέχει ένα φιλόδοξο στόχο για 20GW εγκατεστημένης ηλιακής ισχύος στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως το 2020. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια ακμάζουσα, ηλιακή αγορά μεγάλης κλίμακας, αξίας περίπου £2.500 εκατομμυρίων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Greg Barker, ανακοίνωσε ένα σχέδιο, στο πλαίσιο της Ηλιακής Στρατηγικής, για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με τη μετατροπή 250.000 εκταρίων, νότιου προσανατολισμού, εμπορικών στεγών, σε ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις για εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών.

«Μια ευρεία ηλιακή στρατηγική θα εξασφαλίσει μια καλύτερη συμφωνία για τους σκληρά δοκιμαζόμενους καταναλωτές και θα βοηθήσει να κινηθούμε προς έναν πιο πράσινο, πιο τοπικό τομέα ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ