ABB – Solar Impulse: Τεχνολογική συμμαχία

Διαβάστηκε από 1235 αναγνώστες -

Η κληρονομιά της ABB σε τεχνολογικές καινοτομίες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας την καθιστά ιδανικό εταίρο για τo Solar Impulse, που επιχειρεί την πρώτη παγκόσμια πτήση με ενέργεια από τον ήλιο.

 

Η ΑΒΒ ανακοίνωσε την υποστήριξή της στους Bertrand Piccard και André Borschberg στο εγχείρημά τους να πραγματοποιήσουν το 2015 μια παγκόσμια πτήση με ηλιακό αεροπλάνο.

Η παγκόσμια πρώτη νυχτερινή πτήση με ηλιακό αεροπλάνο, καθώς επίσης και οι πτήσεις ρεκόρ στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τις Η.Π.Α. προσέλκυσαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στους Bertrand Piccard και André Borschberg και στο ηλιακό τους αεροπλάνο Solar Impulse, επιδεικνύοντας τις κολοσσιαίες δυνατότητες της «καθαρής» τεχνολογίας και δείχνοντας πώς ένα πρωτοποριακό πνεύμα μπορεί να επιτύχει το ακατόρθωτο.

Τώρα, η ομάδα του Solar Impulse προετοιμάζεται για την υπέρτατη τεχνολογική πρόκληση: να πετάξει γύρω από τη γη με ένα αεροσκάφος που τροφοδοτείται μόνο από την ενέργεια του ήλιου. Στις 9 Απριλίου η ομάδα αποκάλυψε ένα νέο αεροσκάφος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την παγκόσμια πτήση του 2015.

«Αυτή η συνεργασία φέρνει κοντά δύο παγκόσμιους ηγέτες με έδρα την Ελβετία που με ενθουσιασμό ωθούν τα όρια της τεχνολογίας και της καινοτομίας, ώστε να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο», δήλωσε ο CEO της ΑΒΒ, Ulrich Spiesshofer. «Πιστεύουμε στο όραμα του Bertrand και είμαστε πεπεισμένοι ότι με πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνολογίες θα είμαστε σε θέση να «αποσυνδέσουμε» την οικονομική ανάπτυξη από την κατανάλωση ενέργειας και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Σήμερα, η ΑΒΒ είναι παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις που στηρίζουν την ενεργειακή αποδοτικότητα, τη βιώσιμη μεταφορά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και, όπως η ομάδα του Solar Impulse, συνεχώς προκαλούμε τα όρια του τί είναι τεχνολογικά δυνατό».

«Ήταν όνειρό μου να αποτελέσει η ΑΒΒ τεχνολογικό συνεργάτη του Solar Impulse», δήλωσε ο Bertrand Piccard, εμπνευστής και πρόεδρος του Solar Impulse. «Έχουμε τον ίδιο στόχο: τη βελτίωση του κόσμου με πιο αποτελεσματική χρήση της ενέργειας και με παράλληλη διατήρηση των φυσικών πόρων».

«Το Solar Impulse και η ABB είναι καινοτόμοι και πρωτοπόροι της τεχνολογίας», δήλωσε ο Andre Borschberg, συνιδρυτής και CEO του Solar Impulse. "Και οι δύο θέλουμε να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να χρησιμοποιεί καθαρές τεχνολογίες. ABB και Solar Impulse θα εργαστούν από κοινού σε βασικές τεχνολογίες, όπως τα ηλεκτρονικά ισχύος, για το κοινό όφελος.

Η ABB, που εδρεύει στην Ελβετία, είναι παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες πηγές και στις βιώσιμες μεταφορές ενέργειας καθώς και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Η εταιρεία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο σε ηλιακούς μετατροπείς και ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στον κλάδο της αιολικής ενέργειας. Κατέχει επίσης ηγετική θέση στην αποτελεσματική και αξιόπιστη ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δίκτυα ισχύος. Η πρωτοποριακή καινοτομία ενός διακόπτη υψηλής τάσης συνεχούς ρεύματος το 2012 θα κάνει εφικτό το «δίκτυο του μέλλοντος». Τον Μάρτιο του 2014 η ΑΒΒ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατασκευάσει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών νέας γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα. Η ΑΒΒ βελτιώνει την ενεργειακή αποδοτικότητα κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας, από την εξερεύνηση έως την κατανάλωση. Μόνο οι ήδη εγκατεστημένοι ανά τον κόσμο ρυθμιστές στροφών για κινητήρες εξοικονόμησαν περίπου 400 TWh ηλεκτρικής ενέργειας το 2013, που ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση ενέργειας 100 εκατομμυρίων ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Η ΑΒΒ επένδυσε περισσότερα από 1,5 δις δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη το 2013 και απασχολεί 8.500 ερευνητές παγκοσμίως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ