Ξεκινά η λειτουργία του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού παγκοσμίως

Διαβάστηκε από 1178 αναγνώστες -

Οι εργασίες κατασκευής έχουν μόλις τελειώσει, σε μια έκταση 2.400 εκταρίων μεταξύ των Yuma και Phoenix, στην Πολιτεία της Αριζόνα, για το μεγαλύτερο, μέχρι σήμερα, φωτοβολταϊκό πάρκο, σε πλήρη λειτουργία, παγκοσμίως.

 

Γνωστότερη ως Agua Caliente, η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι σε θέση να παράγει 290 μεγαβάτ, μέγιστης ισχύος, αρκετή για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών 230.000 νοικοκυριών και συγκρίσιμη με την ενεργειακή απόδοση ενός μέσου εργοστασίου παραγωγής ενέργεια από άνθρακα. Η ενέργεια αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την Pacific Gas and Electric Co., του Σαν Φρανσίσκο.

Το έργο ανήκει στις NRG Energy και MidAmerican Solar και κατασκευάστηκε από την First Solar χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ λεπτού υμένα (thin film). Xρηματοδοτήθηκε, εν μέρει, από μια ομοσπονδιακή εγγύηση δανείου, ύψους 967 εκατ. δολαρίων, και ονομάστηκε Ηλιακό Έργο της Χρονιάς από το Renewable Energy World. Συνολικά, το Agua Caliente θα βοηθήσει εξοικονομώντας 324.000 τόνους εκπομπών CO2 από την ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, ισοδύναμο με την απόσυρση 70.000 αυτοκινήτων από το δρόμο. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης 400 νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ