H Schüco υποστηρίζει τη Biennale Αρχιτεκτονικής 2014 στη Βενετία

Διαβάστηκε από 1265 αναγνώστες -

Η Schüco υποστηρίζει τη 14η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής, η οποία θα λάβει μέρος στη Βενετία στις 7 Ιουνίου 2014, με κύριο θέμα: «Απορροφώντας το Μοντερνισμό: 1914 – 2014».

 

Η Schüco θα υποστηρίξει αυτό το έργο, μετά από παρότρυνση δυο αρχιτεκτόνων που θα λάβουν μέρος, ως  το Γερμανικό team, τους Alex Lehnerer και Σάββα Κυριακίδη.

Με ποιον τρόπο, οι δυο αρχιτέκτονες θα ενσωματώσουν το θέμα, που επέλεξε ο φετινός επιμελητής, ο Ολλανδός αρχιτέκτονας Rem Koolhaas, υπό τον τίτλο που έχουν επιλέξει, «Bungalow Germania», δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το εκθεσιακό concept αντιμετωπίζει την αρχιτεκτονική ως ένα κοινωνικό εγχείρημα. Ειδικότερα, η συμβολή τος ασχολείται με την ίδια τη Γερμανική Κατοικία και το Μπανγκαλόου του Καγκελαρίου στη Βόννη. Ο Σάββας Κυριακίδης, συνοψίζει επιγραμματικά το λόγο για τον οποίο οι δυο γενικοί Επίτροποι, που διοικούν το αρχιτεκτονικό γραφείο CIRIACIDISLEHNERER στη Ζυρίχη, επέλεξαν την Schüco για συνεργάτη τους: «Με 60 χρόνια εμπειρίας, η Schüco είναι ο ιδανικός συνεργάτης για την ιδέα μας».

Για τον Andreas Engelhardt, πρόεδρο του Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβουλίου της Schüco, που συμμετέχει σε αυτό το έργο, είναι αυτονόητο: «Συμφωνήσαμε αμέσως και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τη συνεισφορά της Γερμανίας. Για εμάς, οι αρχιτέκτονες αποτελούν τη βασική ομάδα του διαλόγου, και η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής έχει μακρά παράδοση στόχευσης σε αρχιτέκτονες διεθνούς φήμης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ