Η νέα BMW i8 έρχεται με το δικό της ηλιακό υπόστεγο

Διαβάστηκε από 3350 αναγνώστες -

Σχεδιασμένο από την Designworks USA, το ηλιακό υπόστεγο αυτοκινήτου αναπτύχθηκε για να είναι αισθητικά ενδιαφέρον, αλλά και για να υποστηρίξει τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα των νέων i8 και i3.

 

Η BMW Group Designworks USA έχει σχεδιάσει ένα ηλιακό υπόστεγο για να στεγάσει τα νέα i3 και i8 επικείμενα ηλεκτρικά οχήματα. Η BMW αποκαλύπτει την ιδέα του ηλιακού γκαράζ για ένα αυτοκίνητο, ως μέρος της επίσημης κυκλοφορίας της νέας i8 στο Λος ¶ντζελες.

Η ιδέα ακολουθεί τις προηγούμενες προσπάθειες της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για να τροφοδοτήσει τη σειρά "i", χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το περασμένο έτος παρουσίασε ένα παρόμοιο σύστημα υπόστεγου, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία φωτοβολταϊκών SOLARWATT GmbH.

Το πιο πρόσφατο σχέδιο διαθέτει ένα λεπτό πλαίσιο, χρησιμοποιώντας μπαμπού και, όπως με το σύστημα της SOLARWATT, διαθέτει γυάλινους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε συνδυασμό με το i Wallbox Pro της BMW, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να «τραβούν» ενέργεια απευθείας από τους ηλιακούς συλλέκτες, παρέχοντας μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που πηγαίνει στο σύστημα και πως αυτό συγκρίνεται με την αντίστοιχη κατανάλωση από το δίκτυο. Η πλεονάζουσα ενέργεια που παράγεται από το υπόστεγο μπορεί να ανατροφοδοτηθεί στην κατοικία του ιδιοκτήτη, για οικιακή χρήση.

Το υβριδικό i8, όταν είναι πλήρως φορτισμένο, έχει οδηγική διάρκεια ζωής περίπου 22 μίλια (37 χιλιόμετρα) σε πλήρη ηλεκτρική τροφοδοσία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ