ΕΛΕΤΑΕΝ: έναρξη εκδηλώσεων της παγκόσμιας ημέρας ανέμου

Διαβάστηκε από 1016 αναγνώστες -

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Ανέμου, 15 Ιουνίου 2014, που θα διαρκέσουν σχεδόν ένα μήνα.

 

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιούνται σε όλον τον πλανήτη υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας GWEC και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας EWEA, εθνικός εκπρόσωπος της οποίας είναι η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την  τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας και των Ανεμογεννητριών και στην ενημέρωση του για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας και των ΑΠΕ γενικότερα, που προσφέρουν μια βιώσιμη ενεργειακή λύση παράγοντας ενέργεια η οποία είναι Καθαρή, Ασφαλής, Φθηνή, Ανεξάντλητη, Εγχώρια και συμβάλλει στην Ενεργειακή Ανεξαρτησία, στην Εθνική Οικονομία, στην Προστασία του Περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με το εναρκτήριο λάκτισμα στο Τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ 2014» στους αγώνες που ξεκινούν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2014 στις 18:30 στα γήπεδα της Planet-Cosmos, στον Γέρακα. Σνολικά, 18 ομάδες θα ανταγωνιστούν επί ένα μήνα για το πολυπόθητο κύπελλο.

Το προγραμμα των εκδηλωσεων:

Οι φετινές εκδηλώσεις στην Ελλάδα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και περιλαμβάνουν:

Α) Κεντρικη Εκδηλωση στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι,

Η ΕΛΕΤΑΕΝ με τα μέλη και φίλους της θα βρίσκεται στον 3ο όροφο στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι, από την Τετάρτη 11 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 15 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ,  ενημερώνοντας τους πολίτες για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, μοιράζοντας φυλλάδια, περιοδικά και υλικό προώθησης της αιολικής ενέργειας. Οι επισκέπτες στο περίπτερο μας μπορούν:

  • Να επισκεφθούν την Έκθεση Φωτογραφίας του βραβευμένου δύο φορές (2007 και 2013) σε διαγωνισμό Φωτογραφίας που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας σε συνεργασία με διεθνή επαγγελματικά περιοδικά φωτογραφίας, κ. Μιχάλη Κωνσταντινίδη. 
  • Να επισκεφθούν την έκθεση Αιολικής Ζωγραφικής παιδιών νηπιαγωγείων και δημοτικών του Διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής με θέμα την Αιολική Ενέργεια και τις Ανεμογεννήτριες, ο οποίος έχει ήδη προκηρυχθεί από τις 25 Απριλίου 2014. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή έργων για τον διαγωνισμό είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2014.
  • Να επισκεφθούν τον Αιολικό Παιδότοπο μας, όπου με τη βοήθεια παιδαγωγών και εθελοντών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο θα υπάρχουν τραπεζάκια και σχετικός εξοπλισμός κατάλληλος για μικρούς δημιουργούς, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν χειροτεχνίες με θέμα τον άνεμο, όπως μία χάρτινη ανεμογεννήτρια ή να βάψουν και να ζωγραφίσουν  ανεμόμυλους και φυσικά όλα να πάρουν αναμνηστικά δωράκια.
  • Να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για μικρούς & μεγάλους (Μπαλέτο, Παραμύθι, Θέατρο κ.α.) που θα πραγματοποιούνται κάθε απόγευμα μετά τις 5μμ στο περίπτερο μας. Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν αργότερα.

Β) Ποδοσφαιρικό Τουρνουά 5x5 «ΑΙΟΛΟΣ 2014»,

Η ΕΛΕΤΑΕΝ διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά το Τουρνουά 5Χ5 «ΑΙΟΛΟΣ». Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 18 ομάδες εταιρειών του κλάδου και το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται στις 13 Μαΐου 2014 στις εγκαταστάσεις των γηπέδων της PLANET-COSMOS. Ο τελικός για το βαρύτιμο κύπελλο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου Οι λεπτομέρειες και η ροή των αγώνων και αποτελεσμάτων του Τουρνουά θα δημοσιεύονται στο site που έχει δημιουργηθεί στον δικτυακό τόπο της ΕΛΕΤΑΕΝ. 

Γ) Συνέντευξη Τύπου,

Η ΕΛΕΤΑΕΝ θα δώσει την καθιερωμένη πλέον συνέντευξη τύπου όπου θα παραθέσει στοιχεία για την πορεία και τους στόχους του κλάδου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ