Οι Γερμανικές επιδοτήσεις αποθήκευσης δίνουν 4.000 νέα συστήματα

Διαβάστηκε από 1124 αναγνώστες -

Κατά το περασμένο έτος, από τότε που η Γερμανία άρχισε να προσφέρει επιδοτήσεις για τα συστήματα μπαταρίας ιόντων λιθίου οικιακής χρήσης, έχουν εγκατασταθεί περίπου 4.000 ηλιακά-αποθηκευτικά συστήματα, σύμφωνα με την BSW Solar.

 

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας της χώρας (BSW Solar), είπε επίσης ότι αναμένει σημαντικά υψηλότερη ζήτηση φέτος. Ο διευθύνων σύμβουλος του σωματείου, Jorg Mayer, δήλωσε ότι αυξάνεται ο γερμανικός λαός που αναζητεί να καταστεί ανεξάρτητος από τα ορυκτά καύσιμα και να φέρει επενδύσεις στα σπίτια τους, σύμφωνα με την ευρύτερη ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας («Energiewende»).

Η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας, KfW, ανέφερε την είδηση ​​των ευρημάτων της BSW Solar στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. ¶λλα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνουν το γεγονός ότι σχεδόν ¤66.000.000 δόθηκαν σε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο από την τράπεζα ανάπτυξης στη διάρκεια του έτους, ενώ περίπου ¤10.000.000 απονεμήθηκαν σε επιχορηγήσεις.

Ο Mayer ισχυρίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την αξία του συστήματός τους, με την αποθήκευση μέρους της ενέργειας που παράγεται από τα πάνελ και προέτρεψε περισσότερους ανθρώπους να εξετάσουν τα οφέλη από την προσθήκη ενός συστήματος αποθήκευσης. Επεσήμανε ότι είναι επίσης δυνατό να αποκτήσουν επιδοτήσεις για μετασκευές, εφόσον το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαταστάθηκε μετά τον Δεκέμβριο του 2012. Σύμφωνα με τον Mayer, περισσότερο από διπλάσια συστήματα μπαταριών αποθήκευσης θα μπορούσαν να είναι επιλέξιμα κάθε χρόνο για επιχορηγήσεις, από την ανακατανομή των χρημάτων που εξοικονομούνται από υπηρεσίες κοινής ωφελείας, κατά την εξομάλυνση αιχμών φορτίου, για παράδειγμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ