FIFA: Επισκεφτείτε το Μουντιάλ της Βραζιλίας με οικολογικό τρόπο

Διαβάστηκε από 1226 αναγνώστες -

Η FIFA, το σώμα που διέπει το ποδόσφαιρο, την περασμένη Τετάρτη, δήλωσε ότι θα καλύψει το κόστος των προγραμμάτων εξουδετέρωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που θα σχετιστούν με τα ταξίδια επίσκεψης στη Βραζιλία.

 

Η FIFA και η BP Target Neutral, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα διαχείρισης άνθρακα που διευθύνεται από τη βρετανική εταιρεία ενέργειας BP Plc, την Τετάρτη ξεκίνησε ένα online σύστημα όπου οι κάτοχοι εισιτηρίων για το Μουντιάλ από όλο τον κόσμο, μπορούν να εγγραφούν, ώστε εξουδετερωθούν τα αποτυπώματα άνθρακα που θα προκύψουν από τις πτήσεις προς τη Βραζιλία.

Οι συμμετέχοντες θα εγγραφούν σε διαγωνισμό, το βραβείο του οποίου είναι ένα ζευγάρι εισιτηρίων για τον τελικό του τουρνουά.

«Η FIFA και η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή θα αντισταθμίσουν το 100% των δικών τους λειτουργικών εκπομπών, και μέσω της εκστρατείας που ξεκίνησε σήμερα, ενθαρρύνουμε τους οπαδούς να εξουδετερώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που πρόκειται να προκύψουν από το ταξίδι τους προς τη Βραζιλία», δήλωσε ο Federico Addiechi, επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη της FIFA.

Η BP ανακοίνωσε ότι αναμένει να έχει περίπου 50.000 κατόχους εισιτηρίων που θα ενστερνιστούν την πρωτοβουλία.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία, θα παράγει πιθανώς μια ποσότητα ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, συγκριτικά με τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως λόγω της μετακίνησης μεταξύ των κέντρων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται ως και 5.000 χιλιόμετρα μακριά.

Οι αρχικές εκτιμήσεις δίνουν τις συνολικές εκπομπές των αερίων που εγκλωβίζουν τη θερμότητα, σε 3,4 εκατ. τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2e), σε σύγκριση με τους περίπου 2,7 εκατομμύρια τόνους στη Νότια Αφρική, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η FIFA δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη από έργα στη Βραζιλία, για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η BP Target Neutral, που εργάστηκε, επίσης, για το πρόγραμμα εν μέρει εξουδετέρωσης των εκπομπών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είναι υπεύθυνη για την επιλογή των έργων αυτών και θα ανακοινώσει τα εκλεγόμενα έργα τον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα αναμένεται να επικεντρωθεί στη βιώσιμη διαχείριση των δασών, σε ενέργεια από βιομάζα στις κατασκευές και στη φιλική προς το κλίμα παραγωγή ενέργειας.

Θα επιδιώξει, επίσης, να σθμπεριλάβει έργα που μειώνουν τις εκπομπές αποφεύγοντας την αποδάσωση σε περιοχές που κατέχουν ευάλωτα είδη, συμπεριλαμβανομένης της μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το three banded Armadillo της Βραζιλίας.

H BP ανακοίνωσε ότι η FIFA θα αντισταθμίσει ισοδύναμο με 250.000 τόνους CO2 για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της, πέραν του όγκου που θα προκύψει από το online σύστημα που ξεκίνησε την Τετάρτη.

Η ίδια η FIFA μοιράζεται με την κυβέρνηση της Βραζιλίας την ευθύνη για την αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα της διοργάνωσης.

Η Βραζιλία ανακοίνωσε πριν από δύο εβδομάδες ένα πρόγραμμα για την ανταλλαγή δημοσιότητας της εκδήλωσης με πιστώσεις άνθρακα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ