Αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μηχανικών EBEC

Διαβάστηκε από 1268 αναγνώστες -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μηχανικών EBEC Greece (European BEST Engineering Competition) που έλαβε χώρα 15-18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

 
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το φοιτητικό οργανισμό BEST Thessaloniki σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και με τις τοπικές ομάδες BEST Athens, BEST Patras, BEST Chania στο κτίριο του «Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών αποτελεσμάτων» (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 8 ομάδες φοιτητών μηχανικών από όλη την Ελλάδα, έχοντας προκριθεί στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στις πόλεις τους (Αθήνα - ΕΜΠ, Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ, Πάτρα – Πανεπιστήμιο Πατρών, Χανιά – Πολυτεχνείο Κρήτης). Διαγωνίστηκαν σε δύο κατηγορίες:

Α)Team Design, που αφορά τη σχεδίαση και υλοποίηση μηχανικής κατασκευής

Β)Case Study που αφορά την αναζήτηση και διατύπωση της βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα.

Το EBEC Greece 2014 έκλεισε με την επίσημη τελετή λήξης, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές και έγινε η απονομή των διπλωμάτων. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές του διαγωνισμού, οι εκπρόσωποι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των εταιριών που συνέβαλαν στην διοργάνωση του διαγωνισμού καθώς και τα μέλη του Διεθνούς Προεδρείου BEST.

Στην κατηγορία Team Design διακρίθηκε η ομάδα του ΕΜΠ, κατασκευάζοντας με το βέλτιστο τρόπο έναν εκσκαφέα και ένα τελεφερίκ, σύμφωνα με τα κριτήρια που τους είχαν δοθεί.

Στην κατηγορία Case Study πρώτη βγήκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, αναπτύσσοντας μια εφαρμογή για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και επιλύοντας το θέμα της επέκτασης του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Επόμενο βήμα για τους νικητές: να διαγωνιστούν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό EBEC Final που θα διεξαχθεί στη Ρίγα της Λετονίας 1-9 Αυγούστου. Αποτελεί τον μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό για μηχανικούς πανευρωπαϊκά και πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασκήσουν τις επιστημονικές και μη δεξιότητές τους και να εξελίξουν τις επικοινωνιακές ικανότητες τους πάνω σε θέματα που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργηκότητα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο ebecgreece.org

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ