Γερμανία: Ηλεκτροδότηση κατά 74 % από ΑΠΕ το περασμένο Σ/Κ

Διαβάστηκε από 1444 αναγνώστες -

Το 2011, μικρό αγροτικό χωριό της Βαυαρίας έγινε γνωστό για την παραγωγή 321% περισσότερης ενέργειας από ότι χρειαζόταν. Σήμερα η Γερμανία έφτασε να καλύψει το 74% των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ, το περασμένο σαββατοκύριακο.

 
Σύμφωνα με το think tank Agora Energiewende, η χρήση των ΑΠΕ στη Γερμανία έσπασε κάθε ρεκόρ την περασμένη Κυριακή, όταν η αιολική, η ηλιακή, η βιομάζα και η υδροηλεκτρική ενέργεια κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Οι πληροφορίες που παρέχονται από την ομάδα, καταδεικνύουν πως η συνολική συνεισφορά των ΑΠΕ ανήλθαν σε 43,54GW μεταξύ 12:00 και 13:00, τιμή που ισοδυναμεί περίπου με τα τρία τέταρτα της ζήτησης της χώρας. Επίσης, το ύψος - ρεκόρ περισσότερων από 10GW πλεονάζουσας ενέργειας εξήχθη σε γειτονικές αγορές. 

Αναφορικά με την ηλιακή ενέργεια, η Γερμανία κατείχε εξ αρχής ηγετική θέση στη χρήση της, και αυτό το Σαββατοκύριακο δεν αποτέλεσε εξαίρεση με την παραγωγή 15,2GW στο αποκορύφωμά της. Η παραγωγή βέβαια ήταν μόνο το ήμισυ της μέγιστη ικανότητας - η οποία είναι μεγαλύτερη των 33GW, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως στο μεγαλύτερο μέρος του γερμανικού Βορρά επικρατούσε συννεφιά. 

Η αιολική ενέργεια παρείχε 21GW, ενώ τα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο κάλυψαν το υπόλοιπο της ζήτησης (26GW), παράγοντας το μισό της δυνητικής παραγωγής τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ