Η πρώτη επανδρωμένη πτήση του Sunseeker Duo

Διαβάστηκε από 1618 αναγνώστες -

Τον περασμένο μήνα η Solar Flight αποκάλυψε ότι εργάζεται σκληρά ετοιμάζοντας το Sunseeker Duo, ηλιακό της αεροσκάφος, για το πρώτο του επανδρωμένο ταξίδι, φέτος το καλοκαίρι.

 

Σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το ζευγάρι των Eric και Irena Raymond εκτέλεσαν την πρώτη πτήση του αεροσκάφους, κάνοντας το Sunseeker Duo, το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο που ταξίδεψε με δυο άτομα.

Η Solar Flight ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι των Raymond, απογειώθηκε με το τρίτο μοντέλο της, από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας στο Μιλάνο. Για την απογείωση το Duo χρησιμοποιεί την ενέργεια που συνέλαβαν τα 1.150 ηλιακά κύτταρα στα φτερά και στην ουρά του, αποθηκεύοντάς την σε συστοιχία μπαταριών στην άτρακτο. Μετά την απογείωση, το αεροσκάφος χρησιμοποιεί άμεσα την ηλιακή ενέργεια και με δυο άτομα είναι σε θέση να ταξιδέψει για 12 ώρες, ή και παραπάνω.

«Πετώντας με το Duo, μέσα και πάνω από τα λευκά αφράτα σύννεφα και παίζοντας στον ουρανό, νιώθω σαν πουλί», δήλωσε η Irena Raymond. «Δεν υπάρχουν περιορισμοί, μια καθαρή ελευθερία. Είναι τόσο ήσυχα. Σε σύγκριση με ένα κανονικό αεροπλάνο, είναι η μέρα με τη νύχτα. Χρειάζεσαι πολύ καλά ακουστικά σε άλλα μηχανοκίνητα αεροπλάνα, αλλά στο Duo μπορείς να μιλήσεις κανονικά, ακόμα και όταν ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους ισχύος. Δεν χρειάζονται ακουστικά, είναι απίστευτο».

Οι Raymonds σκοπεύουν να κάνουν ένα ταξίδι 160 χιλιομέτρων, σε ένα γειτονικό αεροδρόμιο, τον επόμενο μήνα, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες cross-country του Duo, ως μέρος των συνεχιζόμενων δοκιμών πτήσης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ