Νέο μοντέλο Segway τριών τροχών

Διαβάστηκε από 1549 αναγνώστες -

Σχεδιασμένο για την ασφάλεια, την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, αλλά και τη στρατιωτική αγορά, το νέο μοντέλο Segway SE-3 Patroller είναι αρκετά διαφορετικό από το αυτο-εξισορροπούμενο δίτροχο αδερφάκι του.

 
Η προσθήκη τρίτου τροχού στο μπροστινό μέρος έχει τονίσει την αισθητική παρουσία του οχήματος και έχει κάνει την ανάβαση και κατάβαση από αυτό, ευκολότερη. Διαθέτει ανεξάρτητη ηλεκτροκίνηση πίσω τροχού, φώτα έκτακτης ανάγκης και σειρήνα Whelen, καθώς και κεντρικό προβολέα LED. Τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία του οχήματος, όπως η ταχύτητα και η υπολειπόμενη διάρκεια της μπαταρίας, μπορούν να προβληθούν σε μια οθόνη 4,3 ιντσών, αναγνώσιμη υπό του φωτός του ηλίου. Επίσης, λειτουργεί με μπαταρίες λιθίου που φορτίζονται από απλές πρίζες.

Το SE-3 διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας όπως την τεχνολογία αντι - ανατροπής που κρατά το όχημα σε όρθια θέση, τα ανεξάρτητα μπροστινά και πίσω υδραυλικά φρένα και τη λειτουργία Rider Detect, που απενεργοποιεί τη μηχανή όταν δεν υπάρχει οδηγός πάνω στο όχημα. Τα ηλεκτρονικά συστήματά του είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τα πλαστικά πάνελ της μπορούν να αντικατασταθούν ξεχωριστά σε περίπτωση ζημιάς. Επίσης, διαθέτει μια βοηθητική μπάρα για την τοποθέτηση αντικειμένων, όπως πχ κάμερα, και μια ενσωματωμένη πρίζα 12V για φόρτιση κινητών συσκευών.

Η Segway ιδρύθηκε το 1999 από τον Dean Kamen, με σκοπό την ανάπτυξη οχημάτων ατομικής μεταφοράς που δεν εκπέμπουν ρύπους, είναι σταθερά, δυναμικά και ευέλικτα. Τα πρώτα μοντέλα εμφανίστηκαν το 2002 και παρόλο που αρχικά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλή, πλέον αποτελούν οικείο θέαμα σε εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και πεζοδρομημένες περιοχές. 

Το SE-3 Patroller έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα δίκυκλα - περιπολικά της εταιρείας, το i2 SE και το x2 SE και η τιμή του ανέρχεται στα 12.000$. Οι πρώτες αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο μήνα. Τα προηγούμενα μοντέλα της Segway χρησιμοποιούνται ήδη σε πάνω από 1.500 αστυνομικά τμήματα και οργανισμούς δημόσιας ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ