Walking Bicycle: πεζοπορία και ποδήλατο συνδυασμένα σε ένα όχημα!

Διαβάστηκε από 1608 αναγνώστες -

Η πεζοπορία για τους περισσότερους ανθρώπους φαντάζει μια ευχάριστη συνήθεια. Τι γίνεται όμως όταν οι αποστάσεις είναι μεγάλες; Το Walking Bicycle συνδυάζει περπάτημα και ποδήλατο σε ένα, επιτρέποντας στον αναβάτη να ωθηθεί μπροστά, βάζοντας απλά το ένα του πόδι μπροστά από το άλλο!

 
Η ομάδα που δημιούργησε το Walking Bicycle, η Walking Bicycle Club, δούλεψε πάνω στην ιδέα ενός οχήματος που θα ξεπερνούσε σε ταχύτητα την πεζοπορία, αλλά θα ήταν ευκολότερο στην οδήγηση από ένα ποδήλατο. Το δημιουργικό αποτέλεσμα είναι ένα είδος ελλειπτικού cross trainer με ρόδες, που είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 24 km/h, χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθά τον αναβάτη συνεχώς ή μόνο σε δύσκολα σημεία, όπως οι ανηφόρες.

Το μοτέρ χρησιμοποιεί μπαταρία λιθίου ικανή για τη διάνυση μιας απόστασης 20 km, με μια φόρτιση δύο ωρών. Το Walking Bicycle έχει διαστάσεις 120 x 60 cm και ζυγίζει 36,3 κιλά. Επίσης, το μικρό του μέγεθος σημαίνει ότι χωράει άνετα μέσα σε ένα κανονικό ασανσέρ και αποθηκεύεται εύκολα στο διαμέρισμα.

Το Walking Bicycle θα αρχίσει να πωλείται τον Οκτώβριο του 2014 στην τιμή των 2,000$. Το παρακάτω προωθητικό βίντεο μας το παρουσιάζει σε δράση από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ