Η πρώτη πτήση του Solar Impulse 2 ξεκίνησε από την Ελβετία

Διαβάστηκε από 1124 αναγνώστες -

Οι Ελβετοί Bertrand Piccard και André Borschberg έκαναν ένα σημαντικό βήμα προς το το στόχο τους για το 201 – να γυρίσουν τον κόσμο με ένα ηλιακό αεροσκάφος – με την επιτυχή παρθενική πτήση του Solar Impulse 2.

 

Ο επαγγελματίας πιλότος Marcus Scherdel, ανέλαβε το πιλοτήριο του μονοθέσιου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Payerne της Ελβετίας και απογειώθηκε στις 5:36 περίπου το πρωί, ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET), πετώντας για 2 ώρες και 17 λεπτά σε ύψος 5.500 ποδιών (1.670 μέτρα), πριν επιστρέψει στο Payerne.

«Αυτή η πρώτη πτήση είναι ένα σημαντικό στάδιο - ένα βήμα πιο κοντά προς την πτήση για το γύρο του κόσμου. Είναι, επίσης, ένα τεράστιο συναισθηματικό βήμα για όλη την ομάδα και τους εταίρους μας, οι οποίοι έχουν εργαστεί στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Borschberg, συν-ιδρυτής του Solar Impulse, Διευθύνων Σύμβουλος και πιλότος. Αυτή ήταν η πρώτη από τις πολλές δοκιμαστικές πτήσεις που θα αναλάβει η ομάδα του Solar Impulse 2, εντός των προσεχών μηνών, προκειμένου το πειραματικό αεροσκάφος να πιστοποιηθεί.

Πέρυσι, το πρώτο Solar Impulse πέταξε με επιτυχία γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη, και με την αναβαθμισμένη έκδοσή τους, οι Borschberg και Piccard θέλουν να αποδείξουν ότι ένα ηλιακό αεροπλάνο μπορεί να εκτελέσει πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς τη χρήση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Το Solar Impulse 2 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με άνοιγμα φτερών στα 72 μέτρα και βάρος 2,300 Kg. Το αεροπλάνο διαθέτει 17.000 ηλιακά κύτταρα στα φτερά, που τροφοδοτούν τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες με ανανεώσιμη ενέργεια από τον ήλιο. Οι νυχτερινές πτήσεις κατέστησαν δυνατές λόγω των μπαταριών ιόντων λιθίου που φορτίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιώντας τα ηλιακά κύτταρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ