Η Agelopoulos Group είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής και χονδρικής πώλησης στον χώρο των ειδών θέρμανσης και ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο εμπορικός διευθυντής της Agelopoulos Group, κ. Θεοφάνης Αγγελόπουλος, στα γραφεία της εταιρείας

Tα δυνατά σημεία της εταιρείας, τα οποία της δίνουν και το προβάδισμα στην αγορά, είναι η οργάνωση, μεγάλη γκάμα προϊόντων που κυκλοφορούν με επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.

“Αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στις επόμενες γενιές, να προστατέψουμε το περιβάλλον για λογαριασμό τους”

Διαβάστηκε από 1979 αναγνώστες -

Ο εμπορικός διευθυντής της Agelopoulos Group, κ. Θεοφάνης Αγγελόπουλος, εξηγεί στο «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο», τα πλεονεκτήματα του ηλιακού θερμοσίφωνα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής πριν την αγορά του.

 
Eρ.: Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται η Agelopoulos Group και ποιες υπηρεσίες προσφέρει;
Η Agelopoulos Group είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικής και χονδρικής πώλησης στον χώρο των ειδών θέρμανσης και ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα, με δυναμική παρουσία και στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη της εταιρείας έχει βασιστεί εν πολλοίς σε αρχές όπως η συνέπεια, η ακεραιότητα, η διαφάνεια, το ήθος και η φερεγγυότητα, μέσω των οποίων έχει καταφέρει να ακολουθεί μία σταθερά ανοδική πορεία. Η στρατηγική μας επικεντρώνεται πλέον στα εξής:
- Τις συνεχείς επενδύσεις που έχουν ως κύριο στόχο την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της οργάνωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
- Τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό για να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδου.
- Τη δημιουργία μιας πλούσιας γκάμας προϊόντων.
- Την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, όπως είναι το after sales service, η οργάνωση αποθήκης ανταλλακτικών, η γρήγορη ανταπόκριση εγκατάστασης.
Με αφορμή και τα νέα οικονομικά δεδομένα στη χώρα, η εταιρεία προσπαθεί διαρκώς να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, τις νέες απαιτήσεις και τις νέες ανάγκες της αγοράς. Ως εκ τούτου, διερευνά νέες συνεργασίες, βελτιώνει διαδικασίες και συστήματα, εκπαιδεύει ανθρώπους και γενικά προσπαθεί να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Eρ.: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας;
Tα δυνατά σημεία της εταιρείας μας, τα οποία της δίνουν και το προβάδισμα στην αγορά, είναι η οργάνωση, μεγάλη γκάμα προϊόντων που κυκλοφορούν με επιτυχία στις αγορές του εξωτερικού και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα, η επάρκεια αποθεμάτων, η εξαιρετικά γρήγορη παράδοση και εγκατάσταση, η ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη με γρήγορο και υπεύθυνο service, ανταλλακτικά και τεχνική καθοδήγηση από το στάδιο της επιλογής μέχρι το παραμικρό πρόβλημα που θα προκύψει πολλά χρόνια μετά την πώληση, καθώς και η ποιότητα σε όλους τους τομείς της επιχείρησης που εξασφαλίζει υψηλό βαθμό αξιοπιστίας, συνέπειας, εμπιστοσύνης, όπως επίσης και ένα αίσθημα ασφάλειας που είναι απαραίτητο σε κάθε συνεργασία. Επιπλέον η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στη επιλογή και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, με αποκλειστικό στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. 
Για το λόγο αυτό κάνει αυστηρή επιλογή στο προσωπικό που προσλαμβάνει και ενθαρρύνει στην συνέχεια κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης και αναβάθμισης γενικότερα.

Eρ.: Τι πρέπει να γνωρίζει ένας καταναλωτής, ώστε να πραγματοποιήσει την κατάλληλη αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα;
Πριν αγοράσουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα θα πρέπει να κάνουμε μία μεθοδική έρευνα αγοράς, μελετώντας προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μία πολύ σημαντική συμβουλή που θα έδινα στους καταναλωτές, είναι να ζητούν να διαβάσουν την εγγύηση του ηλιακού πριν την αγορά του. Πολλές φορές τα ψιλά γράμματα της εγγύησης κρύβουν παγίδες.
Επίσης καλό θα ήταν να επιλέγουμε τον ηλιακό με βάση τις ανάγκες του σήμερα. Το λέω αυτό διότι είμαστε από τις ιδιαίτερα ηλιόλουστες χώρες, με μεγάλη ανάπτυξη στον κατασκευαστικό τομέα (δεν είναι τυχαίο ότι κατέχουμε πολύ υψηλές θέσεις στο εξωτερικό με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα). 
Όμως, ενώ στις περισσότερες χώρες επιλέγουν μεγάλα συστήματα για οικιακή χρήση, εμείς λόγω και της κακής ενημέρωσης, πολλές φορές, μπερδεύουμε την επιλογή του ηλιακού μας, κάνοντας σύγκριση με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Επιλέγουμε δηλαδή, ηλιακό, μικρότερης δυναμικότητας από αυτόν που ορίζουν οι πραγματικές μας ανάγκες. Κατόπιν δε, θα πρέπει να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο για την εγκατάστασή του, η οποία θα πρέπει να έχει την ιδεατή γωνία, ώστε να επιτρέψει τη μέγιστη απόδοση του συστήματος.

Eρ.: Ποια είναι τα after sales ενός ηλιακού θερμοσίφωνα; Τι συντήρηση χρειάζεται;
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε είναι ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συσκευή, που εκμεταλλευόμενη την ηλιακή ενέργεια, μας προσφέρει οικονομία. Για να μπορεί λοιπόν να δουλεύει χωρίς προβλήματα θα πρέπει να γίνεται τακτική συντήρηση. 
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένας φίλος μας που μας προσφέρει τις υπηρεσίες του σχεδόν όλο το χρόνο και το μόνο που μας ζητά είναι η σωστή και τακτική συντήρηση που βοηθάει τον καλό μας φίλο να έχει υψηλότερη απόδοση και μακροζωΐα. 
¶λλωστε, πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι προϊόν απόσβεσης ο ηλιακός θερμοσίφωνας; Φαντάζεστε να αλλάζαμε τον ηλιακό μας κάθε πέντε χρόνια; Αυτός είναι και ο λόγος που ο η Agelopoulos Group προτείνει στους πελάτες της ηλιακούς κατασκευασμένους από υλικά υψηλής ποιότητας με μεγάλη αντοχή στο χρόνο. 
Όπως όταν αγοράζεις ένα σπίτι δεν θέλεις να καταστραφεί μετά από μερικά χρόνια, ούτε αυτό, ούτε οι συσκευές του, το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και με τον ηλιακό.

Eρ.: Ποιο το κόστος ενός ηλιακού θερμοσίφωνα και από τι εξαρτάται;
Σήμερα ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να ξεκινήσει από τα 300 ευρώ και ανάλογα την δυναμικότητα και την ποιότητά του, μπορεί να ξεπεράσει τα 1500 ευρώ. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πρέπει να επιλέξουμε τον ηλιακό θερμοσίφωνα βάσει του κόστους. 
Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας με επιλεκτικούς συλλέκτες, μας παρέχει ζεστό νερό ακόμα και με ελάχιστη ηλιοφάνεια κάνοντας μας πραγματική απόσβεση.

Eρ.: Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί τη λύση του μέλλοντος;
Ο ήλιος είναι πηγή ενέργειας που εδώ και χιλιάδες χρόνια χαρίζει ζωή στον πλανήτη γη, καθώς είναι ικανός να καλύψει τις ενεργειακές μας ανάγκες 15.000 φορές. Μας απλώνει το χέρι, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις συμβατικές μορφές ενέργειας. 
ΓιΆαυτό άλλωστε, πολλές κυβερνήσεις δημιουργούν κίνητρα για την προώθηση της ηλιακής ενέργειας, είτε μέσω τακτικών επιδοτήσεων, είτε με άλλους τρόπους, ενώ πολλές είναι και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που μάχονται για την εφαρμογή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Μέσα στο πλαίσιο των ΑΠΕ βρίσκεται και η ηλιακή ενέργεια. 
Μετατρέποντας την σε ζεστό νερό χρήσης, σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες εφαρμογές (σύνδεση με κεντρική θέρμανση, πλυντήρια κτλ) μπορεί να εξοικονομήσει ετησίως τις απαιτήσεις μιας οικογένειας για ζεστό νερό σε ποσοστό άνω του 70%. Η Ελλάδα ανήκει στα κράτη της Ευρώπης με τα περισσότερα πλεονεκτήματα, καθώς κατέχει μία από τις υψηλότερες θέσεις μέσης ηλιοφάνειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο εφαρμογής σε σχέση με ολόκληρη την Ευρώπη.

Eρ.: Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι προβλέπετε για το μέλλον της ηλιακής ενέργειας;
Ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Αντιμετωπίζοντας λοιπόν μια κρίση τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε αμυντική θέση επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη. Έχουμε θέσει ήδη υψηλά standards, έτσι ώστε να δίνουμε στον τελικό καταναλωτή, επώνυμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Οι νέες τεχνολογίες που επενδύουμε άλλωστε, μας προσφέρουν αυτή την δυνατότητα. Αισθανόμαστε υπεύθυνοι απέναντι στις επόμενες γενιές, να προστατέψουμε το περιβάλλον για λογαριασμό τους.
Η ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε βάζει καθημερινά ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια και απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς να συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ