Βραβείο «Ειδικού Τύπου» για το «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» στα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014.

Για 10η συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014».

Υπό τους μελωδικούς ήχους της χορωδίας Ambitus, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες περιβαλλοντικές προσπάθειες στη χώρα για το 2013.

Σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απονεμήθηκαν τα Βραβεία του Ecocity 2014.

Τιμητική διάκριση για το «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» !

Διαβάστηκε από 1311 αναγνώστες -

Σημαντική διάκριση για το περιοδικό «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» της Motor Press Hellas, ήταν η βράβευση του στα ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 του Ecocity και την κατηγορία «Ειδικού Τύπου» για τη συνεισφορά του στην ευαισθητοποίηση & ενημέρωση των πολιτών για το περιβάλλον.

 
Με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, απονεμήθηκαν φέτος για 10η συνεχή χρονιά τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014», από τον εθελοντικό οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον, Ecocity.

Σε μία ξεχωριστή λοιπόν εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τους μελωδικούς ήχους της χορωδίας Ambitus, αναδείχθηκαν οι κορυφαίες περιβαλλοντικές προσπάθειες στη χώρα για το 2013.

Συνολικά 26 βραβεία και 3 έπαινοι μοιράστηκαν σε φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στο περιοδικό «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο», το οποίο και βραβεύθηκε στην Κατηγορία «Περιοδικού Τύπου», για τη συνεισφορά του στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν και φέτος κατόπιν διεξοδικής αξιολόγησης από επιτροπές έγκριτων προσωπικοτήτων από τον Ακαδημαϊκό, Περιβαλλοντικό, Επικοινωνιακό και Επιχειρηματικό κόσμο.

Ανάμεσα στους φετινούς νικητές, ήταν επίσης οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Χερσονήσου, τα Ινστιτούτα Περιβάλλοντος και Δασικών Ερευνών, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα», οι εταιρείες Mamidoil-Jetoil, AB Βασιλόπουλος, Nestle Hellas, Lidl Hellas και Βερόπουλος, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Χαρά» της Χίου, οι εκπομπές Green Focus και Επιμένουμε Ελληνικά, το περιοδικό Ελληνικό Πανόραμα, οι εφημερίδες Athens Voice και Αυγή, η ιστοσελίδα backtonature.gr, καθώς και φοιτητές από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ειδική μνεία έγινε δε, στον Έλληνα ακαδημαϊκό, πολιτικό μηχανικό, αρθρογράφο και συγγραφέα, Θεοδόση Τάσιο, ο οποίος και έλαβε το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 με τίτλο «Έργο ζωής αφιερωμένο στο Περιβάλλον», για τη χρόνια και αδιάλειπτη προσφορά του.

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ – 4green.gr σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το Δ.Σ του Ecocity και την επιτροπή αξιολόγησης για την μεγάλη τιμή που μας απέδωσαν.

Ο πήχης ανέβηκε. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και γιατί όχι, να διεκδικήσουμε και το βραβείο της επόμενης χρονιάς (το οποίο σύμφωνα με τον κ. Θάνο Ζαφειρόπουλο – μέλος του Δ.Σ του Ecocity και «ψυχή» της βραδιάς των βραβεύσεων, «αλλάζει επίπεδο», αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο και πλέον θα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου)!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ