Συνεργασία Ford-Heinz: Από την ketchup... στο αυτοκίνητο!

Διαβάστηκε από 1283 αναγνώστες -

Ερευνητές των δυο εταιρειών, Ford και Heinz, προσπαθούν να ανακαλύψουν τη... «μυστική συνταγή» που θα επιτρέψει τη χρήση των λυμάτων φλοιού ντομάτας για την παρασκευή εσωτερικών μερών αυτοκινήτων!

 

Επιστήμονες των εταιρειών διερευνούν επί του παρόντος την πιθανή χρήση των λυμάτων φλοιών ντομάτας για την κατασκευή εσωτερικών εξαρτημάτων αυτοκινήτων, όπως βραχίονες καλωδίωσης, και το ταμπλό αποθήκευσης.

Η πρόοδος ακολουθεί τις προσπάθειες της Heinz να βρει νέες χρήσεις για τον ανεπιθύμητο φλοιό, τους βλαστούς και τους σπόρους που πάνε χαμένοι, όταν η εταιρεία μετατρέπει τις ντομάτες σε κέτσαπ. Μια σημαντική ποσότητα αποβλήτων θα μπορούσε δυνητικά να σωθεί από την κέτσαπ και μόνο, δεδομένου ότι πάνω από δύο εκατομμύρια τόνοι τομάτας μετατρέπονται σε κέτσαπ από την εταιρεία σε ετήσια βάση, και η φλούδα παραμένει αχρησιμοποίητη σε αυτή τη διαδικασία.

Αν και ακόμα σε εξέλιξη, η βασική διαδικασία παρασκευής βιώσιμου πλαστικού από ντομάτες είναι ως εξής: η φλούδα ντομάτας πρώτα συνθλίβεται σε πολτό, προτού μετατραπεί σε pellet από ίνες ντομάτας (φώτο). Τα εν λόγω pellet περνούν μέσα από το εργαστήριο και αναμειγνύονται με άλλα υλικά.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντελώς άοσμο, αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι μυρίζει λίγο σαν πίτσα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χύτευσης!

Αν και η είδηση ​​είναι πολλά υποσχόμενη, είναι ακόμη νωρίς, με τις Ford και Heinz να μην έχουν αποκαλύψει πολλές, συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Εκπρόσωπος της Ford εξήγησε ότι η ομάδα υπολογίζει σε ένα τελικό αποτέλεσμα που θα είναι «περισσότερο από λίγους μήνες μακριά, αλλά όχι χρόνια μακριά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ