Σχέδια για φωτοβολταϊκό νησί 430MW στην Ιαπωνία

Διαβάστηκε από 1035 αναγνώστες -

Η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού έργου 430MW, με πάνω από 1 εκατ. πολυκρυσταλλικά πάνελ πυριτίου, συζητείται από μια κοινοπραξία πέντε εταιρειών, της οποίας μέρος είναι και η Kyocera, στη νότια Ιαπωνία.

 

Η Kyocera εξέδωσε δήλωση χθες, 11 Ιουνίου 2014, ότι έχει υπογράψει βασική συμφωνία για την ανάπτυξη του έργου, το οποίο θα κατασκευαστεί σε ένα νησί κοντά στο Ναγκασάκι, στα νότια του κύριου ιαπωνικού νησιού, Honshu.

Η συμφωνία της Kyocera έγινε μαζί με τη Γερμανκή Photovolt Development Partners, Kyudenko Corporation, η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, τηλεπικοινωνιών και άλλων υποδομών. Η Ιαπωνική ομάδα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ORIX Corporation και η Mizuho Bank, οι οποίες έχουν ιστορικό επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά, ήταν επίσης μέρος της συμφωνίας.

Η Photovolt έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό του έργου τον Απρίλιο του περασμένου έτους, με σκοπό να ξεκινήσει η κατασκευή κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2016, το οποίο στην Ιαπωνία διαρκεί από τον Απρίλιο του 2015 έως το Μάρτιο του 2016. Η Photovolt άνοιξε μια εταιρεία ειδικού σκοπού, την Terasol, για την επίβλεψη της ανάπτυξης.

Η εγκατάσταση, όπως είχε προγραμματιστεί, θα αποτελείται από μια σειρά συστοιχιών στο 25% της επιφάνειας του νησιού. Αυτή η περιοχή της Ιαπωνίας έχει ήδη δει σειρά φωτοβολταϊκών έργων, κυρίως επειδή αποτελείται από μια σειρά από σχετικά μικρά και απομονωμένα νησιά που απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο ηλιακής ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια του έτους.

Επί του παρόντος, οι εταιρείες βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των συζητήσεων, όπου και οι πέντε έχουν συμφωνήσει να «εξερευνήσουν» το έργο. Οι Mizuho και Kyocera έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια φωτοβολταϊκών της Ιαπωνίας μέχρι σήμερα, ένα έργο 70MW στην Καγκοσίμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ