Μηδενική εξάρτηση από άνθρακα ανακοινώνει η El Paso Electric, για το 2016

Διαβάστηκε από 1224 αναγνώστες -

Η El Paso Electric Co. (EPE), υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε θέση να υιοθετήσει τα νέα πρότυπα άνθρακα που προτείνει η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, με μηδενική εξάρτηση από άνθρακα, ως το 2016.

 

Η EPE αναφέρει ότι η ολοκλήρωση και oι εμπορικές δραστηριότητες της, 50MW, Macho Springs, ηλιακής εγκατάστασής της στο Νέο Μεξικό, μαζί με τη νέα, 10MW, ηλιακή εγκατάσταση στο El Paso, στο Τέξας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, θα επεκτείνουν τη συνολική ηλιακή παραγωγή της στο 6% της αποκλειστικής παραγωγής πόρων της.

«Το δυτικό Τέξας και η νότια περιοχή του Νέου Μεξικό έχουν το σωστό είδος ήλιου για τη βέλτιστη παραγωγή ηλιακής ενέργειας, καθιστώντας την περιοχή αυτή «Goldilocks» όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του κλίματος, της υγρασίας και της θερμότητας, που θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιό των ανανεώσιμων πηγών μας, με αποδοτικές τεχνολογίες και αξιόπιστους ενεργειακούς πόρους», δήλωσε ο Tom Shockley, Διευθύνων Σύμβουλος της EPE.

Η εταιρεία υπέγραψε μια 20-ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τη Macho Springs Solar LLC, η οποία ανήκει στη Southern Power and Turner Renewable Energy. Η εγκατάσταση κατασκευάστηκε και θα λειτουργήσει από την First Solar. Τον Φεβρουάριο, η EPE υπέγραψε μια 30-ετή PPA με την Newman Solar LLC, η οποία ανήκει στην juwi solar Inc, για την ηλιακή εγκατάσταση στο El Paso.

«Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να προσθέσουμε οικονομικά αποδοτικές ενεργειακές τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας, με την τιμή της να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική», υποστηρίζει ο Shockley. «Τη στιγμή που υπογράψαμε τη συμφωνία μας με την Macho Springs, ήταν η φθηνότερη τιμή ηλιακής ενέργειας στην αγορά».

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν θα συμμετάσχει στη λειτουργία του Four Corners σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, με βάση των άνθρακα, έπειτα από την προγραμματισμένη «συνταξιοδότηση» του εργοστασίου, τον Ιούλιο του 2016, στοχεύοντας στην πώληση του μεριδίου 7%, επί του εργοστασίου Ωστόσο, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες και το Navajo Nation, για να παρατείνει τη λειτουργία του εργοστασίου πέραν του 2016.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ