Αντιδράσεις της SEIA σχετικά με τους νέους δασμούς στα Κινεζικά φωτοβολταϊκά

Διαβάστηκε από 1034 αναγνώστες -

Η απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να επιβάλει νέα τιμολόγια για ηλιακά πάνελ από την Κίνα, απειλεί να εκτροχιάσει την ταχεία ανάπτυξη της ηλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Solar Energy Industries Association (SEIA).

 

Το υπουργείο Εμπορίου θα επιβάλει αμέσως αντισταθμιστικούς δασμούς, που θα κυμαίνονταν από 18,56% έως 35,21%. Εξίσου ανησυχητικό, η υπηρεσία εξέδωσε μια ευρεία προκαταρκτική απόφαση, αν και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει τα σχόλια σχετικά με το θέμα. Μετά την εξέταση της απόφασης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SEIA, Rhone Resch, κυκλοφόρησε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτοί οι καταστροφικοί δασμοί θα αυξήσουν το κόστος για τους ηλιακούς καταναλωτές στις ΗΠΑ και, στη συνέχεια, θα επιβραδύνει την υιοθέτηση της ηλιακής ενέργειας εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατά ειρωνικό τρόπο, οι δασμοί μπορεί να παρέχπυν από λίγο έως και καθόλου άμεσο όφελος για τον μοναδικό αναφέροντα, SolarWorld, όπως είδαμε στις έρευνες του 2012. Ήρθε η ώρα να τελειώσουν αυτές οι περιττές διαφορές, με μια λύση κατόπιν διαπραγμάτευσης η οποία θα αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς της SolarWorld, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχιση της ανάπτυξης της αμερικανικής αγοράς ηλιακής ενέργειας.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η SEIA διευκόλυνε τις συζητήσεις διευθέτησης μεταξύ των Κινέζων κατασκευαστών ηλιακών και της SolarWorld. Ο στόχος αυτών των συζητήσεων είναι να αναπτυχθεί μια βιομηχανική σύσταση, ώστε να βοηθήσει την εκκίνηση κυβερνητικών διαπραγματεύσεων. Αν και έχουμε καταφέρει να πετύχουμε άμεση επικοινωνία μεταξύ των μερών, και συνεργαζόμαστε με όλους τους τομείς της βιομηχανίας για να βρεθεί μια συναινετική λύση, γρήγορα ο χρόνος τελειώνει.

«Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε για την επίλυση αυτής της συνεχιζόμενης διαμάχης, πριν προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές στη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ. Καλούμε επιτακτικά όλα τα μέρη να αφήσουν στην άκρη τα παράπονά τους, να εντείνουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης που ωφελεί όλους τους τομείς της βιομηχανίας, και να δώσουν τέλος σε αυτή τη δυνητικά δαπανηρή και διχαστική σύγκρουση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ