Τρια ηλιακά ρεκόρ σε δυο εβδομάδες από τους Γερμανούς

Διαβάστηκε από 1419 αναγνώστες -

Η εντυπωσιακή φωτοβολταϊκή απόδοση της χώρας, υποδηλώνει την ανάγκη για αποθηκευτικές, ηλεκτρικές λύσεις, όπως αναφέρει η Germany Trade & Invest (GTAI).

 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση από το Fraunhofer ISE, ερευνητικό ινστιτούτο ηλιακής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά συστήματα πέτυχαν ρεκόρ 24,24GW μεταξύ 13:00 και 14:00 στις 6 Ιουνίου και συνολικά 1,26 τεραβατωρών όλη την εβδομάδα, επίσης πετυχαίνοντας ένα νέο υψηλό ρεκόρ.

Στις 9 Ιουνίου, εθνική εορτή της Γερμανίας, η ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώθηκε στα 23,1GW, που αντιστοιχεί σε 50,6% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, θέτοντας ένα ακόμα ορόσημο.

«Η Γερμανική ηλιακή ενέργεια απέδειξε ακριβώς για τι είναι ικανή στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου», δήλωσε ο Tobias Rothacher, ειδικός στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Trade & Invest Γερμανίας (GTAI) – την υπηρεσία Οικονομικών Υποθέσεων, Εξωτερικού Εμπόριο και Προώθησης Επενδύσεων, του Υπουργείου Ενέργειας.

«Οι μεγάλες ποσότητες ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται αποδεικνύουν σαφώς ότι η Γερμανία θα χρειαστεί μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας στο μέλλον", δήλωσε ο Rothacher. "Ήδη, τα περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν πλεόνασμα, ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες γύρω στο μεσημέρι."

Rothacher πρόσθεσε ότι από τώρα και στο εξής, κάθε νέο ηλιακό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στη Γερμανία, αυξάνει την ανάγκη για λύσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος επισημαίνει ότι το κόστος των συστημάτων αποθήκευσης προβλέπεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια »και αυτό σημαίνει ότι η αποθήκευση δεν είναι μόνο όλο και πιο αναγκαία -. Γίνεται όλο και πιο ελκυστική από οικονομική άποψη, καθώς και"

Πράγματι, GTAI πρόσφατα προέβλεψε ότι οι πωλήσεις των ηλιακών συστημάτων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αναμένεται να ανεβάσει στα ύψη.

Εμπειρογνώμονες από GTAI θα είναι στο Αποθήκευση Ενέργειας της Κίνας, από 23 έως 24 Ιουνίου, στο Πεκίνο για να συμβουλεύει τους διεθνείς επενδυτές για τις σχετικές ευκαιρίες στην αγορά της Γερμανίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ