Εγκατάσταση της λιγότερης ηλιακής ισχύος, από το 2008, στη Γερμανία

Διαβάστηκε από 1095 αναγνώστες -

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, παρόλα τα ηλιακά ρεκόρ που πέτυχε πρόσφατα, αναμένεται να εγκαταστήσει τα λιγότερα φωτοβολταϊκά πάνελ, από το 2008, μετά τις σοβαρές περικοπές στις επιδοτήσεις.

 

Η Γερμανία πρόσθεσε 818MW φωτοβολταϊκών πάνελ κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, σημειώνοντας πτώση 45%, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ανακοίνωσε σήμερα το λόμπι BSW-Solar. Αν δεν επιταχυνθούν περαιτέρω προσθήκες, η Γερμανία δεν θα πετύχει τον στόχο των 2,5 έως 3,5GW που έχει θέσει.

Η BSW-Solar, δήλωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει την αυτοκατανάλωση ηλιακής ενέργειας, θα επιταχύνει την παρακμή αυτή.

«Δεν μπορούμε να φτάσει τους κλιματικούς μας στόχους ή να δώσουμε μια σαφή προοπτική στις ηλιακές εταιρείες στη Γερμανία, με μια τέτοια συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Joerg Mayer.

Η κυβέρνηση έχει μειώσει τις επιδοτήσεις για την ηλιακή ενέργεια, με σκοπό να μειώσει το κόστος του σχεδίου της για το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη του 80% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, έως το 2050. Περισσότερο από μια ντουζίνα γερμανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Q-Cells SE, κάποτε ο μεγαλύτερος παραγωγός φωτοβολταϊκών κυττάρων του κόσμου, και η Solar Millennium AG, έχουν καταθέσει αίτηση πτώχευσης, με τις κινεζικές εταιρείες να παίρνουν το μερίδιο αγοράς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ