Ένα σημαντικό τμήμα των ομιλητών του Energy Efficiency Conference στάθηκε στην σημασία των συνεργατών ενεργειακής διαχείρισης

Η εξοικονόμηση ενέργειας στο επίκεντρο του 2ου Energy Efficiency Conference

Διαβάστηκε από 1158 αναγνώστες -

Ένα συνέδριο με εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Βιομηχανία, τις Επιχειρήσεις, τους παρόχους λύσεων και υπηρεσιών αλλά και όσους ασχολούνται με θέματα ενεργειακής διαχείρισης και αειφόρου ανάπτυξης έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 2014.

 
Το Energy Efficiency Conference που διοργανώθηκε από την Boussias Communications και συγκεκριμένα από το Plant Management, προσέλκυσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ενδιαφέρον πολλών ανώτερων και ανώτατων στελεχών διοίκησης επιχειρήσεων και απασχολούμενων στον τομέα της ενέργειας, με τους 21 ομιλητές να δίνουν λύσεις και απαντήσεις με τις σύντομες αλλά περιεκτικές παρουσιάσεις τους.

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, Δημήτρης Αθανασίου ήταν εκείνος που «άνοιξε» τον κύκλο των ομιλιών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχει νόημα να παράγουμε ενέργεια αν είναι να την σπαταλάμε». Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε διάφορες δράσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει το υπουργείο με σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να επιτευχθεί με τους υπάρχοντες πόρους, τονίζοντας ότι σύντομα θα κατατεθεί νέο νομοσχέδιο σχετικό με το θέμα. Το 3ο σχέδιο δράσης για την ενεργειακή απόδοση βρίσκεται ήδη στα πλάνα του υπουργείου, με τις ανακαινίσεις κτιρίων και αναθεώρηση των ελάχιστων προϋποθέσεων του ΚΕΝΑΚ να είναι πρώτα στη λίστα.

Επιπλέον, ένα σημαντικό τμήμα των ομιλητών του Energy Efficiency Conference στάθηκε στην σημασία των συνεργατών ενεργειακής διαχείρισης, επισημαίνοντας πως το σημαντικό για την εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι η τελική περάτωση των εκάστοτε επιλογών, αλλά η αρχική επιθεώρηση του έργου και η καταμέτρηση της ποιότητας, της ενέργειας και όλων των παραγόντων που το επηρεάζουν.

Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα για ενεργειακή εξοικονόμηση τόσο στον κτιριακό τομέα όσο και στην βιομηχανία, ενώ παρουσιάστηκαν και καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες για ενεργειακή βιωσιμότητα. Εκείνο που σχολιάστηκε εκτενώς από την πλειονότητα των συνέδρων πάντως είναι το γεγονός ότι ο πιο δύσκολος αλλά και πιο αποτελεσματικός τρόπος ουσιαστικής ενεργειακής εξοικονόμησης δεν είναι άλλος από την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων για την σωστή διαχείριση της ενέργειας.

Στο τέλος της ημέρας και μετά από έξι περίπου ώρες ενημέρωσης και εποικοδομητικής συζήτησης, ομιλητές και ακροατές αποχώρησαν από το συνεδριακό κέντρο «ΔΑΪΣ» με τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διοργάνωση της Boussias Communications και με προσμονή για τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας μέχρι το επόμενο Energy Efficiency Conference. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφημερίδα «Χρηματιστήριο», το περιοδικό «Πράσινο Σπίτι & Κτίριο» και το www.4green.gr. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ