Το ανακυκλωμένο, ηλιακό βαν της VW που φτιάχτηκε για περιπέτειες

Διαβάστηκε από 2476 αναγνώστες -

Το βανάκι της VW που βλέπετε στη φωτογραφία ανακαινίστηκε και βάφτηκε διεξοδικά από τους Dangerz, ένα ζευγάρι που πήρε το βαν από μια μάντρα ανταλλακτικών και το μετέτρεψε σε ένα αυτοκινούμενο εξοπλισμένο με ηλιακά πάνελ έτοιμο για διηπειρωτικές περιπέτειες και το οδήγησαν από την Αλάσκα στην Κόστα Ρίκα.

 

Είναι μια ιστορία η οποία θα μπορούσε να γίνει ταινία που θα τα πήγαινε καλούτσικα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance, που θα είχε μερικούς οπαδούς που θα δήλωναν πως την αγαπούν, αλλά που μάλλον δεν θα τα πήγαινε καταπληκτικά στους κινηματογράφους. Ρίχνοντας όμως μία ματιά στο blog με τις περιπέτειες των Dαngerzυποψιάζομαι πως δεν θα το ήθελαν κάπως αλλιώς!

Το VW βαν των Dangerz είναι το VW Bus του 1967 (Type II) και έχει πλέον εξοπλιστεί με ένα μεγάλο ηλιακό πάνελ στην οροφή για να παρέχει ηλεκτρισμό, ενώ το εσωτερικό του έχει ανακαινιστεί πλήρως.

Δυστυχώς οι Dangerz αποφάσισαν να πουλήσουν το βαν που μπορεί να γυρίσει τον κόσμο στα τέλη του περασμένο έτους. Κατά πάσα πιθανότητα έχει πουληθεί ήδη και αυτό πραγματικά είναι κρίμα για όποιον μαθαίνει για αυτό τώρα. Είναι σίγουρο πως το ηλιακό πάνελ των 135 watt, η μετατροπή προπανίου για θέρμανση και μαγείρεμα, και η υψηλής ποιότητας ηχομόνωση που υπάρχει κάτω από την επένδυση του εσωτερικού του, κάνουν αυτό το βαν ζηλευτό. Παρόλο που πουλήθηκε, οι Dangerz είχαν την καλοσύνη και το μεράκι να καταγράψουν το χρονικό της κατασκευής του στο blog τους (http://www.thedangerz.com/the-vw-bus/).

Οπότε, επισκεφτήτε το για πολλές πολλές φωτογραφίες του Danger-βανΚαλή απόλαυση!

 

Πηγή: http://gas2.org/2014/06/19/recycled-hawtness-solar-vw-bus-built-adventure/?utm_source=Solarplaza+SUN&utm_campaign=841e6950f2-SUN+Newsletter&utm_medium=email&utm_term=0_35d4201905-841e6950f2-24352862

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ