Το συγκρότημα περιλαμβάνει το κεντρικό στάδιο 55.000 θέσεων με ανοιγοκλειόμενη οροφή, τον κλειστό χώρο πολλαπλών χρήσεων, το εμπορικό κέντρο αλλά και ένα υδάτινο πάρκο.

Οι εσωτερικοί χώροι του έργου, κλιματίζονται χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα με 4 ανεξάρτητα μηχανοστάσια κλιματισμού Climaveneta (MWKH), τα οποία εξυπηρετούν διαφορετικές περιοχές των εγκαταστάσεων με μια τεράστια ικανότητα ψύξης συνολικής ισχύος 35,5 ΜW

H Climaveneta αξιοποίησε μια σειρά από καινοτομίες, έχοντας πάντα ως στόχο την υψηλή ενεργειακή απόδοση και την άνεση

Singapore Sports Hub με την υπογραφή της Climaveneta!

Διαβάστηκε από 1791 αναγνώστες -

Υψηλή ενεργειακή απόδοση στην εγκατάσταση θέρμανσης και κλιματισμού στο νέο στάδιο 55.000 θέσεων στη Σιγκαπούρη, τον κλειστό χώρο πολλαπλών χρήσεων, το εμπορικό κέντρο και το υδάτινο πάρκο.

 
Το Sports Hub καλύπτει έκταση 35 στρεμμάτων και άνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο, έτοιμο να φιλοξενήσει κορυφαίες αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην πόλη της Σιγκαπούρης. H Climaveneta επιλέχθηκε από τη διεθνή εργοληπτική BYME και τους αρχιτέκτονες / μελετητές Arup και DP Architects για να παρέχει την εγκατάσταση θέρμανσης και κλιματισμού, κάτι που επιβεβαιώνει την παγκόσμια υπεροχή της στον τομέα των μεγάλων κτιριακών έργων. Πρόκειται για ένα έργο με ξεχωριστό σχεδιασμό (Βραβείο World Architecture Festival Award 2013) και κορυφαία ενεργειακή απόδοση (Gold Plus BC Green Mark Award).

Το συγκρότημα περιλαμβάνει το κεντρικό στάδιο 55.000 θέσεων με ανοιγοκλειόμενη οροφή, τον κλειστό χώρο πολλαπλών χρήσεων, το εμπορικό κέντρο αλλά και ένα υδάτινο πάρκο. 


Λύσεις με καινοτόμα συστήματα Climaveneta

Οι εσωτερικοί χώροι του έργου, κλιματίζονται χάρη σε ένα καινοτόμο σύστημα με 4 ανεξάρτητα μηχανοστάσια κλιματισμού Climaveneta (MWKH), τα οποία εξυπηρετούν διαφορετικές περιοχές των εγκαταστάσεων με μια τεράστια ικανότητα ψύξης συνολικής ισχύος 35,5 ΜW. Στο κάθε μηχανοστάσιο έχουν τοποθετηθεί υδρόψυκτοι ψύκτες Climaveneta τύπου FOCS2 Class A και TECS2 Turbocor. Σε κάθε μηχανοστάσιο υπάρχει και μία back up μονάδα, για περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης.


Στόχος η υψηλή ενεργειακή απόδοση & άνεση

H Climaveneta αξιοποίησε μια σειρά από καινοτομίες, έχοντας πάντα ως στόχο την υψηλή ενεργειακή απόδοση και την άνεση. Αυτές ήταν οι εξής:
  • εστιασμένη τροφοδοσία ψυχρού αέρα κάτω από κάθε κάθισμα του σταδίου.
  • νυχτερινή αποθήκευση ψύξης (ice bank – booster).
  • έδρανα μαγνητικής αιώρησης και ψηφιακή ρύθμιση στροφών στους συμπιεστές.

Η Climaveneta έχει κάνει προσιτή στο ευρύ κοινό την κορυφαία αυτή τεχνολογία καθώς και την πελατοκεντρική φιλοσοφία της για εφαρμογές μικρής κλίμακας όπως στις αντλίες θερμότητας της σειράς Prana για κατοικίες και μικρά επαγγελματικά κτίρια. Τα οφέλη παραμένουν τα ίδια, με κορυφαία άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας 50-80% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα.


Singapore Sports Hub Official Web Site: http://www.sportshub.com.sg/Pages/default.aspx

Δέλτα Τεχνική ΑΕ
Αποκλειστικός εισαγωγέας της Climaveneta για την Ελλάδα
www.deltatechniki.gr
www.climaveneta-economy.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ