Η Κίνα ξεπερνά τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη ηλιακή αγορά

Διαβάστηκε από 1165 αναγνώστες -

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Νέας Ενεργειακής Ανάπτυξης 2014, η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία ως η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο.

 

Η έκθεση, η οποία εκπονήθηκε από τους Hanergy Holding Group και China New Energy Chamber of Commerce, παρέχει μια ολοκληρωμένη και έγκυρη επισκόπηση της παγκόσμιας αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών είδε την εγκατάσταση 38,7GW νέας ισχύος το 2013, ανεβάζοντας τη σωρευτική εγκατεστημένη ισχύ φωτοβολταϊκών σε 140,6GW, όπως αναφέρει η έκθεση. Οι νέες εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών στην Κίνα έφτασαν τα 12GW το 2013, σημειώνοντας αύξηση 232% από έτος σε έτος, γεγονός που αποδεικνύει ότι η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών έχει σταδιακά μετατοπιστεί από την Ευρώπη, στην Ασία.

Η παγκόσμια νέα ενεργειακή βιομηχανία έζησηε μια σταθερή ανάπτυξη το 2013, καθώς οι κυβερνήσεις ευθυγράμμισαν το εθνικό τους ενεργειακό μίγμα, για την εξάλειψη των ρύπων και τη βελτίωση του οικολογικού περιβάλλοντος, δηλωσε αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νέας Ενέργειας της Κίνας, Zeng Shaojun. Οι Κινεζικές εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν όλο και περισσότερο στην τεχνολογική πρόοδο και να επιταχύνουν τους ρυθμούς παγκόσμια, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά νέα ενέργειας, πρόσθεσε ο Zeng.

Από το 2012, οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές έχουν απελευθερώσει μια σειρά πολιτικών και μέτρων, που προωθούν σημαντικά την ανάπτυξη της αγοράς ηλιακής ενέργειας της χώρας. Ως το τέλος του 2013, το διασυνδεδεμένο ηλιακό δυναμικό της Κίνας έφτασε τα 14.79GW, σημειώνοντας αύξηση 340%, από έτος σε έτος.

Η βιομηχανία φωτοβολταϊκών της Κίνας αναμένεται να δει μια συνεχιζόμενη ανάκαμψη το 2014, καθώς οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ σταθεροποιούνται και η ζήτηση από τις αναδυόμενες αγορές αυξάνεται. Η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας ανακοίνωσε στις 22 Μαΐου, ότι η χώρα στοχεύει να προσθέσει 14GW εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών το 2014, μια αύξηση 24%, σε σχέση με το 2013.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ