Νέο ηλιακό πάρκο από την Apple

Διαβάστηκε από 1091 αναγνώστες -

Η εταιρεία κολοσσός έλαβε την έγκριση για την προσάρτηση γης προκειμένου να κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 17.5MW στην πόλη του Claremont της Βόρειας Καρολίνα.

 
Η αρχική επένδυση της έκτασης των 450.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι 55 εκατομμύρια δολάρια. Το  εργοστάσιο, που θα δημιουργήσει 75 νέες θέσεις εργασίας, θα κατασκευαστεί σε μια έκταση η οποία αποτιμάται σε 1,4 εκατομμύρια δολάρια. 

Μια ακόμα συμφωνία στην οποία κατέληξαν πρόσφατα η εταιρεία και οι τοπικές αρχές, περιλαμβάνει την παραίτηση της Apple από δύο εκτάσεις γης στην περιοχή, αξίας $ 92,000. Σε αντάλλαγμα, η πόλη προσφέρει στην εταιρεία μια περιοχή 6 στρεμμάτων, πρώην Μονάδα Καθαρισμού Λυμάτων της πόλης. Το εργοστάσιο, χτισμένο σε οικόπεδο αξίας $ 36.000, δεν είναι σε χρήση από το 1993. 

Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο είναι το τρίτο του είδους του που αναπτύσσεται από την Apple στην Catawba County. Το πρώτο βρίσκεται κοντά σε ένα από τα πανεπιστήμια της Apple στο Maiden της Βόρεια Καρολίνα, ενώ η εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα για να χτίσει κι ένα πάρκο 20MW στο Conover το 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ