Be.e: Το ηλεκτρικό σκούτερ που βασίζεται σε φυτικά υλικά

Διαβάστηκε από 1948 αναγνώστες -

Συνδυάζοντας αφενός την ηλεκτρική ενέργεια και αφετέρου ένα πλαίσιο βασισμένο σε φυτικά υλικά, το Be.e, που βρίσκεται αυτό το μήνα στο Kickstarter, διαθέτει πράσινα διαπιστευτήρια που αξίζουν την προσοχή μας!

 
Η φυσική δομή του σκούτερ, το πρώτο προϊόν της ολλανδικής εταιρείας Van.Eko, είναι ένα μείγμα από 90% non-woven ίνες κάνναβης και 10% πλέγμα ινών λινού, εμποτισμένο με βιολογική ρητίνη. Το σχέδιο καθιστά το σκούτερ ελαφρύ, σκληρό, ανθεκτικό και εύκολο στο χειρισμό. Η επιλογή της μπαταρίας γίνεται από τον καταναλωτή και εξαρτάται από την ταχύτητα και τις συνθήκες οδήγησης (2,5 με 5kWh, για αποστάσεις μεταξύ 55 και 160 km), ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι στα 58 χλμ/ώρα.

Πέρα από το σύστημα μηδενικών εκπομπών και τη βασισμένη σε φυτικά υλικά κατασκευή, η Van.Eko οραματίζεται την τοποθέτηση του Be.e σε ένα αστικό πρόγραμμα ανταλλαγής στην Ολλανδία. Το κόνσεπτ συνιστά την ενοικίαση του σκούτερ στους λεγόμενους "Be.eKeepers" έναντι μηνιαίου παγίου 250¤ και στη συνέχεια την επινοικίασή του για ωριαία μίσθωση σε «WannaBe.es", οι οποίοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ταξίδια γύρω από την πόλη.

Η εκστρατεία της εταιρείας στο Kickstarter αντικατοπτρίζει τη μεικτή χρήση που αυτή οραματίζεται για το Be.e: Αφενός οι χρηματοδότες μπορούν να αγοράσουν το σκούτερ έναντι 4.500 έως 5.700¤, αφετέρου οι Ολλανδοί αγοραστές μπορούν να βάλουν εχέγγυο 50¤ ή περισσότερα για μικρής διάρκειας ενοικιάσεις και δοκιμές. Η Van.Eko ελπίζει να συγκεντρώσει ¤ 150.000 για να ξεκινήσει την παραγωγή των σκούτερ και να αρχίσει να παραδίδει σκούτερ στους υποστηρικτές της στο Kickstarter από τα μέσα του 2015.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ