AV Map Gis A.E

Ο Έλληνας επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και συντονιστής των διεθνών δράσεων δημοσιότητας, Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Οι χορηγοί επικοινωνίας

Στόχος της Εθνικής ομάδας ELECTRA είναι η ανταλλαγή εμπειριών από ευρωπαϊκές πόλεις, και η υποστήριξη τοπικών φορέων για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να εκπληρώσουμε τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για τις πράσινες μεταφορές

1η Συνάντηση Εθνικής Ομάδας Στήριξης για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στις 17 και 19 Ιουλίου

ELECTRA NSG

Η Εθνική Ομάδα Στήριξης φέρνει την ηλεκτροκίνηση και στην Ελλάδα!

Διαβάστηκε από 1234 αναγνώστες -

Η AVMap GIS A.E.συστήνει μια εθνική ομάδα υποστήριξης που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε δημοτικό και διαδημοτικό επίπεδο με χρήστες τους κατοίκους, τους τουρίστες, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες.

 
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Ele.C.Tra (Electric City Transport www.electraproject.eu), η AVMap GIS A.E.φέρνει την τεχνογνωσία και τις ευρωπαϊκές πρακτικές που εφαρμόζονται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στις πόλεις της Γένοβας, της Βαρκελώνης και της Φλωρεντίας και στην χώρα μας, ξεκινώντας από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής. 

Το υψηλό μερίδιο συμμετοχής του τομέα των μεταφορών στην κατανάλωση ενέργειας και το γεγονός ότι παρουσιάζει το μεγαλύτερο δυναμικό για την εξοικονόμηση ενέργειας, καθιστούν αναγκαίες τις συντονισμένες παρεμβάσεις για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών και εθνικών κατευθύνσεων, όπως αναφέρονται και στο νέο ΕΣΠΑ.
Η AVMap GIS A.E.συστήνει μια εθνική ομάδα υποστήριξης που στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε δημοτικό και διαδημοτικό επίπεδο με χρήστες τους κατοίκους, τους τουρίστες, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες. Η ομάδα συστήνεται από:
  • Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Εκπροσώπους εθνικών φορέων (ΕΛΙΝΗΟ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ – Κέντρο Δοκιμών Ερευνών και Προτύπων)
  • Εκπροσώπους της ερευνητικής κοινότητας
  • Έλληνες εκπροσώπους διεθνών δικτύων για την εξοικονόμηση ενέργειας
  • Εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα 
  • ¶λλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα
«Στόχος της Εθνικής ομάδας ELECTRA είναι η ανταλλαγή εμπειριών από ευρωπαϊκές πόλεις, και η υποστήριξη τοπικών φορέων για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις (δίκτυο υποδομών, σημεία φόρτισης, τρόπους χρηματοδότησης εγκαταστάσεων, ενέργειες δημοσιότητας, κλπ) ώστε να εκπληρώσουμε τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για τις πράσινες μεταφορές», όπως μας εξηγεί ο Έλληνας επιστημονικός υπεύθυνος του έργου και συντονιστής των διεθνών δράσεων δημοσιότητας, Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος.


Μπορώ να συμμετέχω στην Εθνική Ομάδα Στήριξης ELECTRA; Φυσικά!
Επικοινώνησε στο [email protected] (τηλ. 2108056321-5 / http://www.electraproject.eu/promotion/nsg/greece) για να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή και να παραβρεθείς στην 1η Εθνική Συνάντηση της ομάδας 17 και 19 Ιουλίου 2014. Δεν αποτελεί προϋπόθεση η έδρα των μελών της ομάδας να είναι η Ανατολική Αττική.


1η Συνάντηση Εθνικής Ομάδας Στήριξης για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα *
1η Ημέρα: Συνάντηση Εργασίας
Πέμπτη, 17.07.14.-11:00-15:00, Μουσείο Οίνου -www.mouseioinou.gr
Λεωφ. Πέτσα (πλησίον εξόδου 16 της Αττικής Οδού)
Συγκέντρωση όλων των ενδιαφερομένων φορέων για μια συνάντηση εργασίας, με στόχο:
  • Σύσταση της Εθνικής Ομάδας Στήριξης Ηλεκτροκίνησης & Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας
  • Ομιλίες από την AVMap GIS Α.Ε, το ΕΛΙΝΗΟ, τη ΔΕΗ (Κέντρο Ερευνών Δοκιμών και Προτύπων), FORTISIS Α.Ε., BMW ΕΛΛΑΣ Α.Ε.
  • Δημιουργία σχημάτων συνεργασίας για την αναβάθμιση της δημοτικής και διαδημοτικής κινητικότητας στην Αν. Αττική
  • Σύναψη μνημονίων συνεργασίας για τη χρήση της διαδικτυακής γεωγραφικής πλατφόρμας ηλεκτροκίνησης που αναπτύσσεται στα πλαίσια του ELECTRA
  • Επόμενα βήματα & διεκδίκηση κονδυλίων για την ηλεκτροκίνηση στο αστικό τοπίο

2η Ημέρα: Openair exhibition

Σάββατο, 19.07.14.-11:30-13:30, Κεντρική Πλατεία Ραφήνας
Οργάνωση «openair» επίδειξης και χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (αυτοκινήτων, σκούτερ) με την υποστήριξη των εταιρειών BMW ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Activus – Λ. Ι. Κωνσταντίνου Ο.Ε., Ether - ΑΙΘΗΡ Εφαρμογές ΕΠΕ, Motivas L.T.D., GreenMotors Μon. EPE Εμπορία Οικολογικών Οχημάτων και Μηχανημάτων, Tropical AEBE και EMW Electric Motor Way.

*Σύντομα θα ανακοινωθεί η αναλυτική agenda των εκδηλώσεων

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ