Η Aprilli σχεδίασε το Skyfarm έχοντας στο μυαλό τη Σεούλ ή τη Νότια Κορέα, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη.

Εκτός από την παροχή χώρου για την καλλιέργεια τροφίμων, θα συντελούσε στον καθαρισμό του αέρα της πόλης, στην παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα παρείχε και ένα χώρο για χαλάρωση στους πολίτες.

Η αρχική δομή έχει ένα μεγάλο χώρο περιοχή ρίζας στη βάση του για να παρέχει σταθερότητα και να κατανεμηθεί το βάρος του Skyfarm σε όλο το έδαφος.

Ένα τμήμα κορμού ανεβαίνει από τη ρίζα και απλώνεται σε οκτώ κάθετα κλαδιά που συνδέονται μεταξύ τους με δικτυώματα για να παρέχουν δομική ενίσχυση.

Κάθε κλαδί υποστηρίζει 60-70 γεωργικά «χωράφια», τα οποία μπορούν να περιγραφούν ως τα τμήματα των φύλλων του δέντρου

Ο σχεδιασμός του Skyfarm χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερο υδρευτικό σύστημα για τις καλλιέργειες, αντί να χρησιμοποιεί ενός συστήματος με βάση το έδαφος

Ένα χωράφι στο κέντρο της πόλης

Διαβάστηκε από 1323 αναγνώστες -

Το Aprilli Design Studio του Urban Skyfarm είναι ένας ουρανοξύστης που μοιάζει με δέντρο, ο οποίος παρέχει χώρο για την εκτροφή των καλλιεργειών

 
Δύο προβλήματα που προκαλούνται από την αύξηση του υπερπληθυσμού στις πόλεις είναι, αφενός το πώς ο χώρος θα χρησιμοποιείται παραγωγικά και πώς θα μπορέσει να θρέψει όλο τον πληθυσμό. Μια νέα μελέτη προτείνει ένα μέσο για την αντιμετώπιση αυτών των δύο ζητημάτων. Το Aprilli Design Studio του Urban Skyfarm είναι ένας ουρανοξύστης που μοιάζει με δέντρο, ο οποίος παρέχει χώρο για την εκτροφή των καλλιεργειών. 

Η Aprilli σχεδίασε το Skyfarm έχοντας στο μυαλό τη Σεούλ ή τη Νότια Κορέα, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη. Εκτός από την παροχή χώρου για την καλλιέργεια τροφίμων, θα συντελούσε στον καθαρισμό του αέρα της πόλης, στην παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ θα παρείχε και ένα χώρο για χαλάρωση στους πολίτες.
Η αρχική δομή έχει ένα μεγάλο χώρο περιοχή ρίζας στη βάση του για να παρέχει σταθερότητα και να κατανεμηθεί το βάρος του Skyfarm σε όλον το έδαφος. Ένα τμήμα κορμού ανεβαίνει από τη ρίζα και απλώνεται σε οκτώ κάθετα κλαδιά που συνδέονται μεταξύ τους με δικτυώματα για να παρέχουν δομική ενίσχυση.

Κάθε κλαδί υποστηρίζει 60-70 γεωργικά «χωράφια», τα οποία μπορούν να περιγραφούν ως τα τμήματα των φύλλων του δέντρου. Τα «χωράφια» απλώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνουν επαρκή έκθεση στον ήλιο. Κάθε «χωράφι» έχει συστήματα θέρμανσης και φωτισμού LED που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία «βέλτιστων περιβαλλοντικών συνθηκών» για τη γεωργία. 

Ο σχεδιασμός του Skyfarm χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερο υδρευτικό σύστημα για τις καλλιέργειες, αντί να χρησιμοποιεί ενός συστήματος με βάση το έδαφος. Τα υψηλότερα, εξωτερικά τμήματα των φύλλων θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τα οπωροφόρα δέντρα και τα μεγάλα λαχανικά που χρειάζονται περισσότερη έκθεση στον αέρα και το φως του ήλιου, ενώ τα χαμηλότερα, εσωτερικά τμήματα καλλιέργειας θα είναι διαθέσιμα για τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αναπτυχτούν καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους, όπως τα βότανα. 

Συνολικά, το Skyfarm θα παρέχει 144.450 τμ επιδαπέδιου χώρου, με 44.000 τ.μ. να είναι αφιερωμένα στην υπαίθρια καλλιέργεια και 9.000 τ.μ. αφιερωμένα στην εσωτερική καλλιέργεια.
Χώροι στη βάση της δομής θα είναι διαθέσιμοι για την επεξεργασία των ομβρίων υδάτων, ενώ τα απόνερα θα συλλέγονται για χρήση στη διαδικασία καλλιέργειας, την επεξεργασία των τροφίμων που παράγονται και στη φιλοξενία μιας αγροτικής αγοράς.
Καταστρώματα ελέγχου, δημόσιοι χώροι και καφετέριες έχουν επίσης ενσωματωθεί στο σχεδιασμό και μια ηλιακή σειρά 3.200 τ.μ. στην κορυφή της δομής θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ