Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Ιουλίου εκδήλωση δωρεάν επίδειξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας

Ele.C.Tra: Η 1η συνάντηση έγινε, η εκδήλωση ματαιώθηκε

Διαβάστηκε από 1275 αναγνώστες -

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και διάθεσης για συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον στο αστικό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εργασίας της Εθνικής Ομάδας Στήριξης για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

 
Ο κύριος Ανδρέας Βασιλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας AVMap GIS Α.Ε, η οποία και εκπροσωπεί το πρόγραμμα Ele.C.Tra στη χώρα μας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε την εισαγωγή στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Βασικός στόχος του προγράμματος Ele.C.Tra είναι η δημιουργία προϋποθέσεων και η χάραξη στρατηγικής για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα, που αποτελεί και στόχο συμμόρφωσης της χώρας μας για τις εκπομπές CO2. 

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κυρία Λία Κουντουρά, η οποία, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως
έχουν ήδη εκπληρωθεί αρκετές προϋποθέσεις και υπάρχουν ακόμα περισσότερες προοπτικές για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Πρώτο βήμα είναι η διευκόλυνση της κίνησης των ηλεκτρικών οχημάτων δημιουργώντας νέους σταθμούς φόρτισης, αρχικά στη ζώνη της Ανατολικής Αττικής. Ομιλητές και ακροατές πάντως συμφώνησαν ότι το νομικό πλαίσιο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει μεγαλεπήβολα σχέδια και ενέργειες

Παρουσιάστηκαν
προγράμματα και εταιρείες που φιλοδοξούν να ενισχύσουν και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης (Green eMotion, EMOBILITY WORKS, Fortisis), έγινε μια εκτενής ενημέρωση για την πορεία της ηλεκτροκίνησης στον χρόνο και τις προοπτικές της από εδώ και πέρα, ενώ δόθηκε και ένα απτό παράδειγμα των νέων τεχνολογιών με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW, προλειαίνοντας το έδαφος για την ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στην καρδιά της αυτοκίνησης.

Πρέπει, εδώ, να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Ιουλίου εκδήλωση δωρεάν επίδειξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας. Αιτία στάθηκε η απαίτηση του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για καταβολή τιμήματος 40¤/τ.μ. (συνολικά 20.000¤) για τον χώρο, ο οποίος αρχικά είχε συμφωνηθεί να παραχωρηθεί δωρεάν. Το ποσό αυτό ήταν αδύνατο να καλυφθεί και να αιτιολογηθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Ele.C.Tra.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επιστημονικού Υπευθύνου του έργου, Καθηγητή Ανδρέα Βασιλόπουλου,
δρομολογείται η διοργάνωση της εκδήλωσης να γίνει στις Αρχές Οκτωβρίου στο γειτονικό Δήμο Μαραθώνα και μάλιστα να καθιερωθεί στην Ανατολική Αττική σε ετήσιο θεσμό παρουσίασης καινοτόμων μέσων μετακίνησης.

www.electraproject.eu

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ