Η μεγαλύτερη υβριδική εγκατάσταση ΑΠΕ του κόσμου στην Τζαμάικα

Διαβάστηκε από 1409 αναγνώστες -

Η μεγαλύτερη αιολική και ηλιακή υβριδική εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Το έργο έχει εγκαταστήσει η Windstream Technologies σε ταράτσα δικηγορικού γραφείου.

 
Η απόσβεση της επένδυσης αναμένεται σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Η εγκατάσταση παράγει περίπου 106.000 kWh ετησίως και υπολογίζεται πως θα εξοικονομήσει στην εταιρεία περίπου 2 εκ. δολάρια ενεργειακού κόστους σε διάρκεια 25 ετών.

 Αποτελούμενο από 50 SolarMills που παράγουν 25kW αιολικής ενέργειας και 55kW ηλιακής, η εγκατάσταση είναι τοποθετημένη 400μ από την ακτογραμμή του Kingston. Στην ταράτσα πνέουν συχνά ισχυροί άνεμοι, έως και 96,5 χλμ / ώρα, φαινόμενο στο οποίο τα συνδεδεμένα SolarMills είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Τα SolarMills είναι μια ενεργειακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί κατακόρυφες ανεμογεννήτριες, ηλιακούς συλλέκτες και έξυπνα ηλεκτρονικά συστήματα. Η ενέργεια που παράγεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε εκτός δικτύου, μέσω ενός συστήματος αποθήκευσης, ή να αναστραφεί για χρήση εντός δικτύου. Πιάνοντας χώρο ίσο  περίπου με το μέγεθος ενός ηλιακού πάνελ, κάθε SolarMill παρέχει την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα που διατίθεται σήμερα στην αγορά ανανεώσιμων πηγών. Τα SolarMills παράγονται στις ΗΠΑ, αλλά η Windstream Technologies διαθέτει γραφεία στο Hyderabad της Ινδίας, και διανομείς στην Τουρκία, τη Γκάνα, τη Λιβερία, τη Νέα Ζηλανδία και την Τανζανία. 

Η υβριδική ηλιακή / αιολική εγκατάσταση είναι μέρος των 5,7 MW που έχουν προγραμματιστεί να αναπτυχθούν στην Τζαμάικα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, από τους τοπικούς δημόσιους φορείς. Η Jamaica Public Service έχει ως στόχο να παράσχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου το κόστος της ενέργειας είναι πάνω από τρεις φορές ακριβότερο του μέσου όρου των ΗΠΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ