Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για ΑΠΕ στην Αυστραλία

Διαβάστηκε από 1089 αναγνώστες -

Η Clean Energy Finance Corporation (CEFC) Αυστραλίας, ανακοίνωσε AUD 227 εκατ. σε νέες επενδυτικές δεσμεύσεις. Πάνω από AUD 133 εκατομμύρια από αυτά είναι για νέα ηλιακά προγράμματα και έργα.

 

Οι νέες επενδύσεις που ανακοίνωσε η CEFC συμπεριλαμβάνουν έως και AUD 120 εκατ. για τρία νέα προγράμματα χρηματοδότησης φωτοβολταϊκών, που προσφέρουν μακροχρόνια μίσθωση και συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs), προσαρμοσμένα για συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς για να βοηθήσουν την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση της ηλιακής αγοράς φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία.

Αναμένονται μέχρι και AUD 70 εκατ. για ένα πρόγραμμα με τη SunEdison, μια κορυφαία αμερικανική καθετοποιημένη εταιρεία ηλιακής ενέργειας, προσφέροντας στους πελάτες της, ηλιακές μισθώσεις ή την επιλογή αγοράς ενέργειας στα πλαίσια ενός PPA.

Έως AUD 20 εκατ. χρηματοδότησης έχουν προγραμματιστεί για ένα πρόγραμμα που προσφέρεται από την Tindo Solar - το μόνο Αυστραλό κατασκευαστή ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Solaire, προσφέροντας PPAs σε εμπορικούς και οικιακούς πελάτες. Mέχρι AUD 30 εκατομμύρια θα διατεθούν σε ένα πρόγραμμα της Kudos Energy, προσφέροντας συμβάσεις επικεντρωμένες σε εμπορικούς και πολλαπλών μονάδων οικιακούς πελάτες.

Διευθύνων Σύμβουλος, Oliver Yates, δήλωσε ότι η CEFC αναδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι δραστηριότητες της, να λειτουργήσει ως καταλύτης στην αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα, με το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της να πετυχαίνει συμφωνημένα κεφάλαια ιδιωτικού τομέα πάνω από AUD 2,20 για κάθε 1 AUD επένδυσης της CEFC.

«Η CEFC επενδύει για μια θετική απόδοση, με τις επενδύσεις της να αναμένεται σήμερα να κερδίζουν κατά μέσο όρο απόδοση περίπου 7%, που είναι περισσότερο από το 3,5% του κόστους των κεφαλαίων της κυβέρνησης, που επικρατούσαν όταν έγιναν οι επενδύσεις», είπε ο κ. Yates.

Αυτά τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης έρχονται στην αγορά με τη χρήση καθιερωμένων, έμπειρων και έγκριτων εταιρειών εγκατάστασης και προμηθευτών, για να παρέχουν στους πελάτες αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, τονίζει η CEFC.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ