Tο ΔΣ αποφάσισε την καταρχήν έγκριση του σχεδίου χρηματοδότησης της επένδυσης

ΔΕΗ: Επενδύει σε αιολικά πάρκα σε Ροδόπη και Κρήτη

Διαβάστηκε από 1434 αναγνώστες -

Την καταρχήν έγκριση υλοποίησης της επένδυσης Αιολικών Πάρκων συνολικής ισχύος 150 MW, και συνολικού προϋπολογισμού 180 εκ. ευρώ στη Ροδόπη, ενέκρινε τις 23/7 το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

 
Επίσης, στο πλαίσιο της πρότασης χρηματοδοτικής διάρθρωσης των εν λόγω επενδύσεων που ζητήθηκε από τη ΡΑΕ κατά τη συνήθη προβλεπόμενη διαδικασία για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων για χορήγηση Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, το ΔΣ αποφάσισε την καταρχήν έγκριση του σχεδίου χρηματοδότησης της επένδυσης.

Αναλυτικά το ΔΣ αποφάσισε
ποσοστό 60% της χρηματοδότησης να προέρχεται από τραπεζική χρηματοδότηση και το υπόλοιπο 40% να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που θα προέλθουν από εισφορά κεφαλαίων από τη ΔΕΗ (όπως μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, με σύναψη ομολογιακού δανείου κ.λπ.). Η εισφορά κεφαλαίων από τη ΔΕΗ για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής θα εγκριθεί από σχετική απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., όταν αυτό απαιτηθεί , και πάντως αφού έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές αδειοδοτήσεις ή/και εγκρίσεις και πριν την έναρξη κατασκευής των Αιολικών Πάρκων. 

Τέλος, το ΔΣ ενέκρινε την επένδυση κατασκευής ενός Αιολικού Πάρκου στην Κρήτη , συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 7,5MW και συνολικού προϋπολογισμού 9,002,700 ευρώ, πλέον δικαιώματος προαίρεσης μίας ακόμα πρόσθετης Ανεμογεννήτριας έως 3,3 MW προϋπολογισμού 3.960.000 ευρώ και τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ