Νότια Αμερική: καινοτομίες υπέρ του περιβάλλοντος

Διαβάστηκε από 1181 αναγνώστες -

Η Νότια Αμερική ανταπεξέρχεται άξια όσον αφορά δημιουργικές πρακτικές εταιρειών σχεδιασμού. Οι πέντε εταιρείες παραδείγματα που παρατίθενται, αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε προϊόντα.

 

Braskem

Η καινοτομία είναι αυτό που οδηγεί μια εταιρεία όπως η Braskem, να δημιουργήσει το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο πολυαιθυλένιο στον κόσμο, που κατασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο. Αυτό, και η δέσμευση για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Η εν λόγω εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός θερμοπλαστικής ρητίνης στην Αμερική. Με την βιώσιμη τεχνολογία της, η εταιρεία παράγει πράσινο πλαστικό. Το πλαστικό χρησιμοποιείται τώρα σε προϊόντα από 19 εταιρείες και 23 μάρκες. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν Braskem πλαστικό έχουν ένα αυτοκόλλητο "IΆm Green" στη συσκευασία.

BCMF Arquitetos

Από το 2001, όταν και ιδρύθηκε, η BCMF Arquitetos είναι ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την ανακαίνιση του Σταδίου Mineirão, που φιλοξένησε τους αγώνες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 της FIFA. Η BCMF ανακαίνισε τον υφιστάμενο χώρο και το μετέτρεψε σε ένα γήπεδο που τρέχει πλήρως με ηλιακή ενέργεια. Το κτίριο είναι πιστοποιημένο με LEED και το μεγαλύτερο ποσοστό νερού που χρησιμοποιεί, είναι από συλλογή όμβριων υδάτων.

Magazine Luiza

Η Magazine Luiza ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες της Βραζιλίας που χρησιμοποίησε τη λιανική πώληση μέσω internet, ειδικά για να ανοίξει την αγορά στους πολίτες μικρών πόλεων. Η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί καταστήματα λιανικής πώλησης, αλλά διαθέτει online όλο το υλικό της, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα που πωλούνται. Η πρόκληση που αντιμετώπισε η εταιρεία ήταν η περιορισμένη ποσότητα ανθρώπων με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η χρήση του διαδικτύου, τότε, ήταν διαθέσιμη στους ανθρώπους του βραχίονα ανώτερης τάξης. Σε απάντηση, η Luiza προώθησε τους πελάτες υψηλότερου εισοδήματος και πρόσθεσε μια δυνατότητα που ονομάζεται "You Shop", που επέτρεψε στους ανθρώπους να πωλούν τα δικά τους προϊόντα στην αγορά.

Weyra

Η Wayra είναι μια εταιρεία ψηφιακών επικοινωνιών, που βοηθά τους νέους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και εξυπηρετεί πάνω από 300 εκατομμύρια πελάτες. Ο José MaríaÁlvarez-Palette, ιδρυτής της εταιρείας, ξεκίνησε αυτήν την επιχείρηση, προκειμένου να κρατήσει τους επιχειρηματίες της Λατινικής Αμερικής, στη Λατινική Αμερική. Το σύνηθες ήταν να «μετοικίσουν» κάπου όπου υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες. Η Wayra ανέλαβε την εκπαίδευση των επιχειρηματιών και τους διδάσκει όλα όσα θα πρέπει να ξέρουν για την εκκίνηση της επιχείρησής τους. Παρέχει ακόμα και χώρους γραφείων, μέχρι η ανερχόμενη εταιρία να σταθεί στα πόδια της.

Monte Alto Renovable

Το 2012, η Monte Alto Forestal και η Grant Devine συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της Monte Alto Renovable. Ο συνδυασμένος στόχος ήταν η δημιουργία έργων παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Έχει καταφέρει να θέσει τα ξενοδοχεία στο Torres del Paine National Park εκτός δικτύου, με τη χρήση βιοκαυσίμων. Επίσης, βοηθά μια μικρή πόλη στο Puerto Natales να λάβει την τεχνολογία βιοκαυσίμων, σε αντάλλαγμα με συμβάσεις εφ όρου ζωής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ