Με σεβασμό στο περιβάλλον

Διαβάστηκε από 1973 αναγνώστες -

Η JETOIL αποδεικνύει έμπρακτα και σε κάθε ευκαιρία την περιβαλλοντική της συνείδηση τόσο με ανεξάρτητες πρωτοβουλίες όσο και με την επιχειρησιακή της δραστηριότητα.

 
Το Περιβάλλον αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πάνω στους οποίους δρα η MAMIDOILJETOIL, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η εταιρεία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι κύριος στόχος της είναι να κάνει τη λειτουργία της όσο γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον, γιΆαυτό και παρακολουθεί στενά τα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτή. 
Οι πιθανοί κίνδυνοι, οι ευκαιρίες αλλά και οι σχετικές χρηματο-οικονομικές επιπτώσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στο στρατηγικό πλάνο επένδυσης και την ανάπτυξη της εταιρείας. 
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θέτει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής της, για όλο το φάσμα που καλύπτουν οι δραστηριότητες και η επιχειρησιακή της λειτουργία ώστε να σχεδιάζει δράσεις και ενέργειες που υποστηρίζουν τη δέσμευσή της στα θέματα αειφόρου ανάπτυξης. 
Η MAMIDOILJETOIL, η πρώτη στον κλάδο της εμπορίας πετρελαιοειδών, ξεκίνησε το 2009 πρόγραμμα καταμέτρησης και αντιστάθμισης ρύπων για το στόλο των Ι.Χ. βυτίων της, το οποίο επεκτάθηκε το 2011 για να καλύψει και τον στόλο των εφοδιαστικών πλοίων. 
Σήμερα η εταιρεία καταμετρά και αντισταθμίζει, μέσω του ελβετικού ΜΚΟ myclimate,  το σύνολο των εκπεμπόμενων ρύπων από τον στόλο των Ι.Χ. βυτίων και εφοδιαστικών πλοίων που χρησιμοποιεί για την διακίνηση των εμπορευμάτων της σε στεριά και θάλασσα. Για το πρόγραμμα αυτό βραβεύτηκε δύο διαδοχικές χρονιές ως Green Leader (2011-2012), τιμήθηκε στα πλαίσια των Environmental Awards 2013 στην κατηγορία Climate Protection-GHG Offset, ενώ έλαβε Gold διάκριση στην κατηγορία Sustainable Transport των Environmental Awards 2014.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ετήσια μέτρηση του ανθρακικού της αποτυπώματος για τα γραφεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και την εκπομπή CO2, ενώ εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών, πλαστικού, γυαλιού και αλουμινίου. 
Για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο κτίριο των γραφείων της στην Κηφισιά προκειμένου να λειτουργεί πιο φιλικά προς το περιβάλλον, βραβεύτηκε στα Environmental Awards 2013 στην κατηγορία Sustainable Built Environment-Bioclimatic Building Upgrade. 
Η MAMIDOILJETOIL το 2012 ξεκίνησε την μετατροπή του πρατηρίου της στον Αγ. Στέφανο Αττικής προβαίνοντας στις κατάλληλες παρεμβάσεις ώστε αυτό να χαρακτηριστεί «πράσινο».  
Το πρατήριο παρουσιάστηκε επισήμως τον Ιούλιο του 2013 και πρόκειται για το πρώτο «πράσινο» πρατήριο καυσίμων στην Ελλάδα. Στο πρατήριο αυτό έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ, σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης υδάτινων πόρων με δυνατότητα ανακύκλωσης του 80% του χρησιμοποιημένου νερού από τα πλυσίματα των αυτοκινήτων, κάδοι ανακύκλωσης και φορτιστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχει γίνει αντικατάσταση των λαμπτήρων (σήματος, στεγάστρου, πρατηρίου), ενώ έχει σχεδιαστεί και υιοθετηθεί ειδικό σήμα που χαρακτηρίζει το πρατήριο ως «πράσινο». Παράλληλα έχει εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για το καταναλωτικό κοινό. Τον Μάιο η εταιρεία είχε την τιμή να λάβει διάκριση στην κατηγορία Περιβαλλοντική Επένδυση για το «πράσινο» πρατήριο στα πλαίσια των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014.
Τα τελευταία δύο χρόνια η JETOIL υποστηρίζει προγράμματα της Παιδικής HELMEPA για το Περιβάλλον, που γίνονται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και απευθύνονται σε μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης και το πρόγραμμα καθαρισμού του Θερμαϊκού Κόλπου με ειδικό σκάφος με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

¶ρθρο της κυρίας Λένας Μαμιδάκη, Διευθύντριας Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας, ΕΚΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ