Μόλις πατήσαμε στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Tο ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να ολοκληρώσει μια πορεία 500 χιλιομέτρων

Η προσπάθεια για το ρεκόρ διεξήχθη στο Κέντρο Ερευνών Automotive της Αυστραλίας, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από to Geelong στη Βικτώρια

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο UNSW σπάει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Ταχύτητας

Διαβάστηκε από 2069 αναγνώστες -

¶λλος ένας για τα βιβλία των ρεκόρ! Το ηλιακό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την ειδική ομάδα μηχανικών Sunswift eVe του Πανεπιστημίου του New South Walesς, έσπασε ένα ρεκόρ ταχύτητας 26 χρόνων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μια πίστα στη Βικτώρια.

 
Μόλις πατήσαμε στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η προσπάθεια για το ρεκόρ δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από την Fédération Internationale de lAutomobile, αλλά όταν πραγματοποιηθούν όλα όσα έχουν σχεδιαστεί, τότε η FIA θα πρέπει να αναγνωρίσει επίσημα το Sunswift eVe ως το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να ολοκληρώσει μια πορεία 500 χιλιομέτρων. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε το 1988, το οποίο και παρέμεινε για χρονικό διάστημα, αλλά η μέση ταχύτητα των 73km την ώρα έχει αποδεκατιστεί από το UNSW που φτάνει τα 100km την ώρα.

Η προσπάθεια για το ρεκόρ διεξήχθη στο Κέντρο Ερευνών Automotive της Αυστραλίας, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από το Geelong στη Βικτώρια. Ο Garth Walden πρώην οδηγός αγώνων V8 Supercar ήταν ένας από τους δύο επαγγελματίες οδηγούς που δοκίμασαν την προσπάθεια - χρειάζονται πιστοποίηση CAMS - στην 4,2 χιλιομέτρων μεγάλη κυκλική πίστα του Κέντρου. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα ηλιακό αυτοκίνητο, οι συλλέκτες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Sunswift καλύφθηκαν για την προσπάθεια, καθώς το ρεκόρ έπρεπε να επιτευχθεί με μία μόνο φόρτιση.

Αυτή η προσπάθεια για το ρεκόρ (και, ενδεχομένως, η νίκη) είναι ένα βήμα στο ταξίδι
της ομάδας Sunswift να κάνει ένα όχημα νόμιμο για τους δρόμους, που μπορεί να σταθεί ως παράδειγμα ενός αποτελεσματικού και φιλικού προς το περιβάλλον όχημα το οποίο είναι έτοιμο για καθημερινή χρήση. Περίπου 15 φοιτητές UNSW και το πλήρωμα συνόδευσε το αυτοκίνητο στην προσπάθεια αυτή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ