Καινοτομία 14χρονου αυξάνει 500% την παραγωγή άλγης για βιοκαύσιμα!

Διαβάστηκε από 2261 αναγνώστες -

Ο δεκατετράχρονος Gregory Martin βρήκε τρόπο να αυξήσει την παραγωγή λιπιδίων σε άλγη κατά 500%, το συστατικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βιοκαυσίμων!

 

Η άλγη θα μπορούσε να αποτελέσει μια ανεξάντλητη πηγή βιοκαυσίμου, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα, όμως, για την παραγωγή ενέργειας από αυτήν, είναι χρονοβόρες και δαπανηρές. Αφορούν την απόσταξη λιπιδίων από την άλγη και τη μετατροπή τους σε βιοκαύσιμο, όπου και η μέθοδος του νεαρου εφευρέτη, Gregory Martin, χρησιμοποιώντας λιγότερα βήματα από άλλες τεχνικές, κατάφερε να αυξήσει κατά πάνω από 500%!

«Ο σκοπός αυτού του πειράματος είναι να διερευνήσουμε τη δυνατότητα φυσικής εξάντλησης του αζώτου της άλγης, για να ενισχυθεί η παραγωγή λιπιδίων της», δήλωσε ο Gregory. «Αποτελεί βελτίωση των συνήθων μεθόδων που περιλαμβάνουν τη συγκομιδή άλγης και τη φυσική μεταφορά της σε περιβάλλον απεμπλουτισμένου αζώτου. Με την τεχνική μου, θα είναι δυνατό να παρακαμφθεί το στάδιο φυσικής μεταφοράς και να επιτραπεί η ανάπτυξη της καλλιέργειας σε ένα μόνο μέσο, μειώνοντας το εργατικό κόστος και το κόστος υλικών για την καλλιέργεια άλγης, για τα λιπίδιά της».

Η φυσική εξάντληση του αζώτου είναι μια διαδικασία όπου το άζωτο εξαντλείται φυσικά από την κατανάλωση της άλγης. Η νέα μέθοδος επιτρέπει στην άλγη να παραμείνει σε ένα μέσο, ενώ καταναλώνει το άζωτο, και τελικά το εξαντλήσει. Η διαδικασία αποτελεί βελτίωση έναντι των φυσιολογικών μεθόδων, διότι βελτιώνει το περιεχόμενο λιπιδίων  και έτσι την ποσότητα του βιοκαυσίμου που μπορεί να παραχθεί. Αυτές οι υψηλότερες αποδόσεις λιπιδίων, είναι αναμενόμενες, λόγω εξάντλησης του αζώτου, που έχει ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει τα λιπίδια στην άλγη.

Ο Gregory δοκίμασε ένα δείγμα της Chlorella vulgaris, χρησιμοποιώντας τη μέθοδό του και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Δύο δοκιμές 10 καλλιεργειών αναπτύχθηκαν σε εμπλουτισμένα με βιταμίνες, ΒΒΜ μέσα, με αρχικά επίπεδα αζώτου στο: 100%, 80%, 70%, 60%, 50%, 40%, 30%, 20%, 10%, και 0 %, με το 100% να είναι ο έλεγχος. Η υπόθεση ήταν ότι με τη χρήση φυσικής εξάντλησης του αζώτου, θα είναι δυνατόν να αυξηθεί η ποσότητα του λιπιδίου ανά κύτταρο, 30% πάνω από την καλλιέργεια ελέγχου. Την έβδομη ημέρα της πρώτης δοκιμής, η καλλιέργεια 0% είχε 300% υψηλότερη απόδοση από την καλλιέργεια ελέγχου. Τη δέκατη ημέρα της δεύτερης δοκιμής, η καλλιέργεια 0%, ήταν 500% υψηλότερα από τον έλεγχο, αποτελέσματα σαφώς πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ