ΗΠΑ: Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ φτάνει το 14,3%

Διαβάστηκε από 1279 αναγνώστες -

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Συνολικά, ηλεκτροπαραγωγή από μη υδροηλεκτρικούς σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυξήθηκε κατά 10,4%, από έτος σε έτος.

 

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευσαν το 14,3% της καθαρής ηλεκτρικής παραγωγής των ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με νέα έκθεση από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).

Τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, Electric Power Monthly της EIA, δείχνει ότι η μη-υδροηλεκτρικής ενέργειας ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή, η αιολική, η γεωθερμική και η βιομάζα, αντιπροσώπευσαν ένα μερίδιο 7,3% της ηλεκτρικής παραγωγής, ενώ η συμβατική υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευσε το 7%.

Συνολικά, η ηλεκτροπαραγωγή από μη υδροηλεκτρικούς σταθμούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε κατά 10,4%, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η ηλιακά παραγόμενη ενέργεια υπερδιπλασιάστηκε, σημειώνοντας αύξηση 115,7%, ενώ η αιολική ενέργεια αυξήθηκε κατά 9% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 5% της ηλεκτρικής παραγωγής της χώρας, κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών του έτους. Η βιομάζα, επίσης, αυξήθηκε κατά 4%. Η γεωθερμική ενέργεια, ωστόσο, σημείωσε πτώση 1,5%, ενώ η ενέργεια των συμβατικών υδροηλεκτρικών μειώθηκε κατά 4,2%.

Ακόμη και με τη μείωση της παραγωγής από την υδροηλεκτρική και τη γεωθερμική ενέργεια, η καθαρή ηλεκτρική παραγωγή στις ΗΠΑ, από όλες τις ανανεώσιμες πηγές, συνδυαστικά, αυξήθηκε κατά 2,73%. Συγκριτικά, η καθαρή ηλεκτρική παραγωγή από όλες τις πηγές ενέργειας - ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια - αυξήθηκε κατά 2,59%.

«Όχι πολύ καιρό πριν, η EIA προέβλεψε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν θα φτάσουν στο 14% της αμερικανικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέχρι το 2040», σημείωσε ο Ken Bossong, εκτελεστικός διευθυντής της Εκστρατείας Sun Day. «Ακόμα και το σημερινό ποσοστό του 14,3%, υποεκτιμά αναμφισβήτητα την πραγματική συνεισφορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθόσον τα στοιχεία της ΕΙΑ δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την κατανεμημένη και off-grid παραγωγή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ