Το EBEC Final είναι το πιο μεγαλειώδες μέρος των διαγωνισμών μηχανικών που οργανώνονται από το BEST σε όλη την Ευρώπη, διανύοντας την 6η χρονιά του φέτος.

Το BEST είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, εθελοντικός οργανισμός που γιορτάζει την 25η επέτειό του αυτή τη χρονιά.

Οι νικητές του διαγωνισμού νέων μηχανικών EBEC

Διαβάστηκε από 1167 αναγνώστες -

Μεταξύ 1 και 9 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας ο τελικός του μεγαλύτερου διαγωνισμού για μηχανικούς στην Ευρώπη, γνωστού και ως European BEST Engineering Competition (EBEC) που διοργανώθηκε από το Board of European Students of Technology (BEST).

 
Φοιτητές από κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης ανταγωνίστηκαν ερχόμενοι αντιμέτωποι με πραγματικά προβλήματα της βιομηχανίας ή του μάνατζμεντ. Με το σύνθημα: «Design the future. Today» (Σχεδιάστε το μέλλον. Σήμερα), το EBEC είναι ένας διαγωνισμός που έχει ως στόχο να φέρει σε συνεργασία τους αυριανούς μηχανικούς και να αναπτύξει όχι μόνο τις θεωρητικές τους γνώσεις και ικανότητες, αλλά επίσης να τους κάνει να σκεφτούν πώς να αντιμετωπίσουν πραγματικά προβλήματα. To EBEC απευθύνεται σε περισσότερους από 5000 φοιτητές, που μπορούν να διαγωνιστούν σε 2 κατηγορίες: Team Design και Case Study. 

Φέτος, οι 30 πιο δημιουργικές και καινοτόμες ομάδες 4 φοιτητών που πέρασαν από έναν από τους 87 τοπικούς γύρους, και 15 εθνικούς/περιφερειακούς γύρους, είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στο EBEC Final. Ανάμεσα τους διαγωνίστηκαν και οι Κόγκας Αλέξανδρος, Μπίκος Μάριος, Φραγκάκης Κωνσταντίνος, Καρύδης Θρασύβουλος από το
Πανεπιστήμιο Πατρών και οι Γκαραγκούνης Κωνσταντίνος, Κούκης Νίκος, Νικολιδάκης Βαγγέλης, Παπαδημητρίου Αχιλλέας από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που νίκησαν στον διαγωνισμό EBEC Greece, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάιο. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην ομάδα της Λετονίας στην κατηγορία Team Design και στην ομάδα της Λιθουανίας στην κατηγορία Case Study.

Το EBEC Final είναι το πιο μεγαλειώδες μέρος των διαγωνισμών μηχανικών που οργανώνονται από το BEST σε όλη την Ευρώπη, διανύοντας την 6η χρονιά του φέτος. Υποστηρίζεται από διάφορες αρχές, όπως το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ρίγας, την εθνική Λετονική επιτροπή της UNESCO, την διεθνή Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Μηχανικών (IFEES). 

Το BEST είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, εθελοντικός οργανισμός που γιορτάζει την 25η επέτειό του αυτή τη χρονιά. Διατηρώντας και αναπτύσσοντας τις βασικές του δραστηριότητες, διευκολύνει την κινητικότητα πάνω από ένα εκατομμύριο φοιτητών, και τους παρέχει ευκαιρίες για συμπληρωματική εκπαίδευση, συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, και υποστήριξη της σταδιοδρομίας τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ww.ebec.best.eu.org, www.best.eu.org, www.ebecgreece.org

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ