Ρεκόρ αποστολών ηλιακού εξοπλισμού αναμένεται για το 2014

Διαβάστηκε από 1151 αναγνώστες -

Οι κατασκευαστές ηλιακών πάνελ αναμένουν ρεκόρ αποστολών φέτος, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές να παραδίδουν 52% περισσότερο προϊόν, συνολικά, σε σχέση με πέρυσι.

 

H Hanwha SolarOne Co. είδε "ισχυρούς" όγκους κατά το πρώτο εξάμηνο, διατηρώντας παράλληλα το στόχο της να πουλήσει 1,6 γιγαβάτ ηλιακών πάνελ φέτος, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Nam Seong-Woo, χθες. Για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, αναμένει την ολοκλήρωση της επέκτασης των εγκαταστάσεών της, μέχρι το τέλος του έτους.

Η Trina Solar Ltd, η First Solar Inc, η JinkoSolar Holding Co, η Canadian Solar Inc, και η JA Solar Holdings Co. ανέφεραν όλες κέρδη για το περασμένο τρίμηνο. Μόνο η Hanwha και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της Yingli Green Energy Holding Co. μείωσαν τις προβλέψεις τους αποστολών για το τρέχον έτος και να ανέγεραν ζημίες.

Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις αναμένεται να φθάσουν στο επίπεδο ρεκόρ των 52 γιγαβάτ φέτος, έναντι των 40,3 γιγαβάτ του 2013, με πτώση στο κόστος εξοπλισμού και χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με την σταθερή παροχή κινήτρων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι κορυφαίοι επτά κατασκευαστές αναμένουν να αντιπροσωπεύσουν περίπου τα 20 γιγαβάτ του συνόλου.

Αγορές όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ θα είναι υπαίτιες για περισσότερο από το ήμισυ της αύξησης του τρέχοντος έτους, αντιπροσωπεύοντας μέχρι και 14, 11,9 και 5,6 GW αντίστοιχα.

Ακόμα και τα τμήματα της βιομηχανίας που επλήγησαν περισσότερο έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Η Solarworld AG, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλιακών πάνελ της Γερμανίας, σημείωσε αποστολές ρεκόρ τον Ιούλιο και αναμένει παρόμοια επίπεδα και για αυτό το μήνα, είπε ο Frank Asbeck, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ